Liverpool-fan sluppet fri

<p><strong>BENÅDET:</strong> Liverpool-supporteren Michael Shields har blitt benådet av justisminister Jack Straw. (Foto. Scanpix). </p>
BENÅDET: Liverpool-supporteren Michael Shields har blitt benådet av justisminister Jack Straw. (Foto. Scanpix).

<pLiverpool-supporteren Michael Shields har blitt benådet av justisminister Jack Straw. Shields har vært fengslet i fire år etter mesterligafinalen mot AC Milan i 2005.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): 22-år gamle Michael Shields fra Liverpool ble arrestert i Bulgaria ikke lenge etter mesterligafinalen mot AC Milan i Istanbul i 2005.

Shields ble dømt for mordforsøk på en kelner og fikk en straff som innebar 15 år i fengsel. Men justisminister Jack Straw har nå benådet unge Shields, etter å ha erklært ham «moralsk og teknisk uskyldig» i ugjerningen.

Liverpool-supporteren ble dømt av bulgarsk domstol, men en annen person har i mange år innrømmet å ha stått bak den voldelige episoden.

Det er BBC News som melder dette.

- Det er på det rene at en annen mann har tilstått ugjerningen i flere vitners nærvær, og dette sammen med tidligere tilgjengelige bevis, har overbevist meg om at Mr Shields er uskyldig, sier justisminister Jack Straw til kanalen.

Advokaten til Shields, John Wheate, forteller om en lykkelig klient.

- Etter mange år med skuffelser ble han (Shields) lykkelig. Også familien hans synes dette er fantastisk,sier advokat Wheate.

«The Kop» - Liverpools ærverdige fanskare, har i alle år støttet den nå frikjente gutten Michael Shields. (Foto: Scanpix).«The Kop» - Liverpools ærverdige fanskare, har i alle år støttet den nå frikjente gutten Michael Shields. (Foto: Scanpix).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus