- Dette vil ikke Frp snakke om

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen. Foto: Scanpix.
Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen. Foto: Scanpix.

<pLørdag lanserer Fremskrittspartiet sin 100-dagersplan. Her er 100 punkter Arbeiderpartiet mener partiet ikke tør snakke om.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Arbeiderpartiet vil komme Fremskrittspartiets 100-dagersplan i forkjøpet, og har utarbeidet en liste med 100 punkter partiet mener Frp sannsynligvis ikke vil snakke om i sitt 100-dagersprogram.

- Vi tar utgangspunkt i hva de ikke snakker om, men som er godt dokumentert i deres 4-årsprogam og i forslag de har fremmet på Stortinget, sier partisekretær Raymond Johansen (Ap).

Her kan du lese de 100 punktene.

Her er noen eksempler:

«1. Fremskrittspartiet vil fjerne AFP for store grupper, ved at ordningen skal innskjerpes til å forbeholdes "sliterne"».

«4. Partiet vil belønne de med lavt sykefravær, slik at de som er friske skal få mer penger i lommeboka enn de som er syke».

- Pensjonsordningen og pensjonssystemet vil bli uthulet med Frps modell. Den vil fjerne AFP for store grupper. Da må de si det, da, sier Johansen.

- De vil svekke stillingsvernet, gjøre det lettere med midlertidige ansettelser, begrense streikeretten, mener arbeidstakere bør gå ned i lønn når bedriften går dårlig og kutte feriepenger for arbeidsledige. Forslagene i deres partiprogram og som de har fremmet i Stortinget vil føre til et helt annet arbeidsliv enn det vi har i dag, sier Johansen.

«42-45. Fremskrittspartiet vil kutte 85 prosent av norsk bistand til Afrika, Asia (unntatt Afghanistan), Midt-Østen og Latin-Amerika».

- Et rikt land som Norge må bidra til å bekjempe fattigdom. Hvordan mener statsministerkandidat Siv Jensen at Norge vil bli seende ut i det internasjonale samfunn hvis man kutter på hjelpen til de aller fattigste?, sier Johansen.

«55. Fremskrittspartiet åpner for bygging av kjernekraftverk i Norge».
«59. Fremskrittspartiet tviler på at klimaendringene er menneskeskapte.»


- At Frp i 2009 ikke slår fast at klimaendringene er menneskeskapt tar seg også spesielt ut rett før verdens ledere skal forhandle frem en ny miljøavtale i København. Derfor vil de ikke snakke om miljøsakene i det hele tatt, som er vår tids største spørsmål, sier Johansen.

«78. Fremskrittspartiet vil etablere asylmottak i Afrika for alle asylsøkere (også de som kommer fra helt andre kanter av verden), og vil dermed måtte bruke store summer på å sende saksbehandlere, advokater etc i skytteltrafikk mellom Norge og Afrika».

- Samtidig som de vil kutte i bistanden er Frp opptatt av at man må gjøre noe med de store flyktningstrømmene. Denne politikken henger ikke på greip. Vi er opptatt av å hjelpe folk der de er, sier Johansen.

Fremskrittspartiet er knappe i sin kommentar til Arbeiderpartiets 100 punkter.

- Dette forteller meg at Ap er mer interessert i å snakke om FrPs politikk enn sin egen. Det er for så vidt et poeng i seg selv. Dette forteller meg også at Ap er like spente som alle andre på hva FrPs hundredagersplan inneholder. Det skal de få svar på i morgen kl 12.30, sier generalsekretær Geir A. Mo.

Personvernpolicy