- Ukraina deltok i Georgia-krigen

Artikkelen fortsetter under annonsen

<p- Soldater fra Ukraina deltok da Georgia i fjor forsøkte å ta kontroll over Sør-Ossetia og havnet i krig med Russland, hevder russiske påtalemyndigheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske stridsvogner kjører gjennom Tskhinvali, regionshovedstaden i den georgiske utbryterprovinsen Sør-Ossetia. Foto: ScanpixRussiske stridsvogner kjører gjennom Tskhinvali, regionshovedstaden i den georgiske utbryterprovinsen Sør-Ossetia. Foto: Scanpix

«Medlemmer av regulære ukrainske styrker tok del i den væpnede aggresjonen georgiske styrker stod bak i Sør-Ossetia», heter det i en uttalelse fra granskingskomiteen til russisk påtalemyndighet.

Den oppga ikke tall, men sa at også 200 medlemmer av den ukrainske nasjonalistgruppen UNA-UNSO var involvert i operasjonen.

Uttalelsen risikerer å ytterligere forverre forholdet mellom Russland og de pro-vestlige myndighetene i Ukraina, som har blitt sterkt forverret de siste månedene.

Krigen begynte sent 7. august i fjor da georgiske styrker gjennomførte en angrep mot Sør-Ossetia etter flere dager med opptrapping av volden.

Russlands motangrep drev georgiske styrker ut av opprørsregionen og skjøv dem tilbake, dypt inn i georgisk territorium.

Russland har tidligere anklaget Ukraina for å forsyne Georgia med våpen, og har anklaget irregulære ukrainske styrker for å ha tatt del i krigen. Men dette ser ut til å være første gang landet har anklaget de ordinære væpnede styrkene for å være involvert.