Fem omkom etter klippe løsnet

FEM OMKOM: Redningsmannskaper leter etter ofre på Maria Luisa-stranden i Portugal etter at en klippe raste ned mot havet fredag. (Foto: Scanpix)
FEM OMKOM: Redningsmannskaper leter etter ofre på Maria Luisa-stranden i Portugal etter at en klippe raste ned mot havet fredag. (Foto: Scanpix)

<pMinst fem mennesker omkom da en klippe raste ned på en badestrand på Algarvekysten i Portugal fredag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper arbeidet utover kvelden på spreng med bulldosere og gravemaskiner for å fjerne steinmassene som uten forvarsel raste ned på Maria Luisa-stranden, noen kilometer utenfor det populære feriestedet Albufeira.

Talsmenn for myndighetene opplyser at to unge kvinner under 25 år, en 38 år gammel kvinne, en kvinne i 50-årene og en 60 år gammel mann til nå er bekreftet omkommet. Nasjonaliteten til ofrene er ikke kjent.

Tre andre badegjester er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter raset, og politiet utelukker ikke at det kan være flere ofre under steinmassene.

Tidevannet skjulte sent fredag kveld store deler av stranden og gjorde letingen svært vanskelig.

– Det var som et flykrasj, folk begynte å skrike, forteller et øyenvitne til raset.

Raset ble etterfulgt av en enorm støvsky, og det brøt ut full panikk på stranden der det kort tid før hersket solvarm idyll.

Portugals president Anibal Cavaco Silva, som selv ferierte i området, var raskt på plass for å få et overblikk over omfanget og redningsarbeidet.

Han fikk følge av statsminister Jose Socrates og innenriksminister Rui Pereira. (©NTB)


Vis større kart

Personvernpolicy