Røk Moldes gullhåp?

UTLIGNET: Vikings Birkir Bjarnason jubler etter å ha utlignet til 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde i Stavanger mandag kveld. Viking vant 2-1. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

<pMolde reiste hjem med fem gule kort og redusert gullhåp etter et svært underholdende oppgjør i Stavanger der Viking vant fortjent 2-1.</p

For et hjemmepublikum sultefôret på store begivenheter ble mandagens kamp et høydepunkt så langt denne sesongen. Etter å ha ligget under til pause, reiste Viking kjerringa med storspill i en kamp som ble svært dramatisk.

For Moldes del kan det ha vært seriegullet som røk. Klubben er sju poeng bak knallsolide Rosenborg, som i tillegg har en kamp til gode. Molde kan også få flere karantener framover. En rekke spillere, som Magne Hoseth, mangler bare ett gult kort før det blir utestengelse.

Bataljen i Stavanger åpnet friskt med harde taklinger spesielt fra Moldes side. Dommer Ken Henry Johnsen nølte lenge med å dele ut kort, men Molde oppnådde likevel å få to før pause.

Kranglet inn 1-0

Spillemessig hadde Viking et overtak, men Molde var farlig frampå ved flere anledninger. Den ene gangen kranglet Moldes Aksel Berget Skjølsvik ballen i mål foran en nølende Thomas Myhre og laget Moldes 15. mål etter dødball for sesongen.

Annenomgang var bare fem minutter gammel da Viking fikk utligningen. Nok en gang sto Birkir Bjarnason riktig plassert og dundret inn det presise innlegget fra Trond Erik Bertelsen.

Fortsettelsen av kampen ble ikke mindre intens. Dommerens manglende grep om oppgjøret førte til at han fikk stort sett alle mot seg, selv om fem av seks gule kort gikk til Molde.

Viking presterte etter hvert det som må være en av lagets beste omganger. De blåkledde fikk betalt for variert angrepsspill da Martin Fillo kaldt sendte hjemmelaget i ledelsen.

Uten flaks

Molde på sin side viste styrke ved gang på gang å komme til småsjanser og farlige frispark. Denne kampen kunne fort endt uavgjort med litt mer flaks i Moldes favør.

Begge lag manglet spillere fra start: Makhtar Thioune ble igjen i Molde som følge av feber. Magne Hoseth startet på benken, men han kom inn allerede i første omgang på grunn av José Motas strekkskade.

Hos Viking sliter Jone Samuelsen ennå med hodeverk etter at han ble skallet ned utenfor garderoben i forrige uke. På høyresiden fikk Vidar Nisja sjansen i Alexander Ødegaards skadefravær. (©NTB)