Forsvarets Falcon fløy fra regningen

Forsvarets DA20 Falcon Jet-fly fylte drivstoff i Ungarn, men tre regninger ble aldri betalt. Nå ryddes det opp. Foto: Luftforsvaret.
Forsvarets DA20 Falcon Jet-fly fylte drivstoff i Ungarn, men tre regninger ble aldri betalt. Nå ryddes det opp. Foto: Luftforsvaret.

<pDet norske Jet Falcon-flyet brukte Nato-baser i Ungarn, men «glemte» å betale for drivstoff. Nå lover forsvaret å rydde opp. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første regningen ble skrevet allerede i 2002, men ungarerne fikk aldri betalt. Det utestående beløpet er på 25.000 norske kroner og dermed beskjedent i forsvarssammenheng.

Likevel ble saken i sommer løftet opp på regjeringsnivå i Ungarn. I et brev til det norske forsvarsdepartementet skriver den ungarske direktøren for forsvarsplanlegging, Karoly Furedi:

Beordret til å rydde opp

- Vi har de siste åra hatt glede av å ta imot norske militære fly på våre flybaser. Av ukjente årsaker, er flere av regningene fremdeles ikke betalt. Vi har forsøkt å ordne dette på administrativt nivå, men flere av sakene er fremdeles ikke løst, heter det i brevet.

Tre regninger blir lagt ved brevet.

Midt i fellesferien mottok det norske forsvarsdepartementet anmodningen, og ba Luftforsvarstaben om å rydde opp.

- Må ha orden i sysakene

Torsdag lovet Luftforsvaret å gjøre opp for regningene.

- Dette gjelder luftforsvarets DA20 Jet Falcon-fly. De har vært i Ungarn og fylt drivstoff. Dette skal de bli fakturert for, men i dette tilfellet har ikke regningen kommet, sier Eystein Kvarving, major og informasjonssjef i Luftforsvaret til ABC Nyheter.

Han avviser at Forsvaret har stukket fra regningen.

- Dette er det første vi ser av disse regningene, sier han.

- Nå har vi tatt hånd om situasjonen og skal betale. Vi må ha orden i sysakene, legger han til.

Personvernpolicy