FN-sjefen til Nordpolen:

Skal teste pol-isen

For to år siden var han på Sydpolen. Nå er det Nordpolen som skal besøkes i forkant av FNs klimakonferanse i København i desember. Foto: Scanpix
For to år siden var han på Sydpolen. Nå er det Nordpolen som skal besøkes i forkant av FNs klimakonferanse i København i desember. Foto: Scanpix

<pUnder sitt første norgesbesøk legger FN-sjef Ban Ki-moon veien om Nordpolen. - Etter planen skal han ut på polisen, bekrefter Polarinstituttet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN-sjef Ban Ki-moon legger opp til en tur på polisen ved arktis i sin oppkjøring til årets store klimakonferanse i København om fem måneder. Det bekrefter Norsk polarinstitutt overfor ABC Nyheter.

- Dette er jo selvsagt væravhengig, men det er lagt planer for at han skal ut på iskanten, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Sissel Jaklin.

Ban Ki-moon skal flys ut til polarinstituttets forskningsskip Lance som er på tokt i området, og det er under oppholdet her en tur ut på polarisen kan bli aktuelt.

FN-sjefen skal ombord på Polarinstituttets forskningsskip «Lance» ved iskanten. Foto: Norsk polarinstituttFN-sjefen skal ombord på Polarinstituttets forskningsskip «Lance» ved iskanten. Foto: Norsk polarinstitutt

- Vi har bare fem måneder på oss til å sikre en avtale i København. For å bidra til å holde tempoet oppe, drar jeg til den arktiske iskanten for å ved selvsyn se på forholdene - spesielt issmeltingen, fortalte Ban Ki-moon i går.

For to år siden la generalsekretæren turen innom Sydpolen. Det skjedde også i forbindelse med opptrappingen til FNs klimakonferanse som da fant sted på Bali.

Når Ban Ki-moon om en måned lander i Norge, så er første gang det skjer i vervet som som generalsekretær. Han vil blant annet møte Kongen og statsminister Jens Stoltenberg.

I forberedelsene til København-toppmøtet har FN-sjefen også lagt opp til en samling av statsledere i New york i slutten av september.

- Vi regner med at mer enn 100 statsledere vil være til stede, den største ledersamlingen for klimaet noen sinne, sa generalsekretæren på pressekonferansen i går.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus