Meny

Skamfer en bibel

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunstprosjektet ledet av en prest, har skapt stor debatt i Skottland.

En bibel på utstilling i museet for moderne kunst i Glasgow, har gjort flere kristne grupper rasende. Museumsgjestene er nemlig blitt oppfordret til å skrive det de selv ønsker oppå bibeltekstene. Det førte til skriblerier som: «Dette er noe mannsjåvinistisk piss. Ikke tro på det!», som igjen førte til at bibelen nå blir låst vekk i et eget monter.

En av de som står bak kunstprosjektet er presten Jane Clarke. Hun sier hun aldri ønsket at bibel-kunsten skulle støte noen.

- Som ung kristen ble jeg oppfordret av kirken til å skrive ned mine egne tanker i margen på bibelen min. Prosjektet var en slags utviding av den ideen. Det er trist at noen har valgt å bruke denne muligheten til å skrive støtende meldinger, sier Clarke i en pressemelding.

Jane Clarke er prest i en kirke som er kjent for å være svært tolerante overfor homofile og transseksuelle.

Flere kristne organisasjoner har reagert kraftig på kunstprosjektet.

«De ville aldri ha gjort det samme med Koranen» skal en talsmann for Den katolske kirke ha uttalt.


- Vi har kommet til et punkt der vi kaller det å skjende Bibelen for moderne kunst, sier Andrea Minichiello Williams, direktør for den kristne interesseorganisasjonen «Christian Legal Centre» til The Times.


Nå som bibelen er låst inne i glass, vil de som ønsker det kunne skrive sine tanker i en bok som ligger ved siden av monteret. Kuratorene vil deretter legge sider fra boka inn i bibelen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus