Svineinfluensa på Norway Cup

En deltaker på Norway Cup har testet positivt for H1N1-viruset, men arrangøren frykter ikke et større utbrudd. (Foto: Scanpix)
En deltaker på Norway Cup har testet positivt for H1N1-viruset, men arrangøren frykter ikke et større utbrudd. (Foto: Scanpix)

<pDeltaker har testet positivt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En deltaker har testet positivt for H1N1-viruset under Norway Cup i Oslo, melder TV2.no.

– Vi hadde en person innom søndag, og fikk i ettermiddag et bekreftet svar på en positiv prøve på en utenlandsk spiller, sier idrettslege på Norway Cup, Odd Arne Daljord, til TV 2.

Ifølge TV 2 Nyhetene skal deltakeren være fra Kenya og mellom 14 og 16 år. Gutten skal ikke ha spilt noen kamper og det står bra til med ham.

– Han var faktisk i så god form i dag at han spurte om han kunne få lov til å være med å spille, så det er ingen fare med ham, sier Daljord.

Spilleren ble sjekket etter at han hadde en noe høy feber.

Daljord avviser at svineinfluensatilfellet er dramatisk for Norway Cup.

- Den smittede gutten er tatt ut av arrangementet og utgjør dermed nå ingen smittefare for andre. Dette er så lite dramatisk som det nesten kan bli. Vi har faktisk mye færre tilfeller i år av sykdommer og forkjølelser enn vi har hatt tidligere. Det er ingenting som tyder på at vi har noen spredningstendens her, sier Daljord.


- Kan bli stengt

Det har vært fryktet at svineinfluensa kunne bryte ut under turneringen. 30.000 barn fra 53 land er samlet på Ekebergsletta i forbindelse med Norway Cup.

– Får man et utbrudd, kan turneringen bli stengt, uttalte fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou til Dagsavisen tidligere i dag.

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, derimot frykter ikke et større utbrudd.

- Dette påvirker ikke opplegget for arrangementet framover. Det er ikke overraskende at det kommer, sier Kyvåg til Dagbladet.no.

- Vi har tatt forholdsregler og har beredskapsplaner. Vi har medisinsk personell som skal være til stede under arrangementet, og vi har hatt møter med helsemyndighetene. Vi er rimelig godt forberedt, og har gjort alt som kan gjøres. Vi frykter ingenting, uttalte Kyvåg til TV 2 Nyhetene i helgen.

Lørdag ble det talt opp 68 deltakere på 4H-leiren i Gloppen i Sogn og Fjordane som hadde symptomer på svineinfluensa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus