Meny

Beslagla seks kilo narkotika på danskebåt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tre uker beslagla tollerne i Kristiansand fire kilo kokain og to kilo heroin på ferja SuperSpeed. I Stavanger utgjorde 36 kokainegg det største beslaget på flere år.

Samtlige beslag på SuperSpeed, som går mellom Hirtshals og Kristiansand, ble gjort fra passasjerer som gikk i land i sørlandsbyen.

Det første beslaget skjedde 20. juni, da en 37 år gammel kvinne ble tatt med to kilo heroin i bagasjen. Hun skal ha slått ned en kvinnelig toller da hun ble oppdaget, opplyser kontorsjef Helge Breilid ved Tollregion Sør-Norge til NRK.

Dagen etter ble en 32 år gammel mann tatt med to kilo kokain da han skulle gå i land i Kristiansand.

– Da han skjønte han ville bli oppdaget, prøvde han å stikke av. Etter et par hundre meter med hinderløp ble han tatt, sier Breilid til NTB.

Varetekt

12. juli gjorde tollerne et identisk beslag. En 37 år gammel tysk kvinne ble stanset med to kilo kokain i bagasjen.

Til tross for likhetstrekkene mellom de tre beslagene, setter ikke Tollvesenet de tre i sammenheng. De tre personene sitter varetektsfengslet i Kristiansand.

Ifølge Breilid fremsto de tre narkotikasmuglerne som helt vanlige passasjerer på Color Lines ferje. De to første, som er bosatt i Norge, hadde vært på ferie og skulle hjem, mens den tyske kvinnen skulle på ferie til Norge.

36 kokainegg

I Vest-Norge har Tollvesenet gjort sitt største kokainbeslag på flere år. 20. juli ble en 32 år gammel nigerianer stoppet på Stavanger lufthavn Sola. Mannen innrømmet etter hvert at han hadde svelget 36 «egg» med kokain, til sammen 600 gram.

Mannen hadde reist fra Amsterdam via Warszawa til Stavanger før han ble stoppet av tollerne. Regiondirektør Ivar Sletten berømmer kontrollørenes innsats.

– Vi er godt kjent med denne smuglingsmetoden som er svært vanskelig å avdekke i en ordinær tollkontroll, sier Sletten i en pressemelding. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus