Meny

Feirer karrieren med ny samleplate

Gatekunstneren «Mr. Brainwash» har latt seg inspirere av Andy Warhols Marilyn Monroe i sin utforming av samleplatens coveromslag. Foto: Warner Music

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny Madonna-samling på vei.

«Celebration»«Celebration»

(ABC Nyheter): «Celebration» er tittelen på norgesaktuelle Madonnas nye samleplate, som tar for seg hele karrieren hennes. Låtutvalget skal være satt sammen av Madonna selv i samarbeid med fans som har fått stemme frem hvilke låter som bør inkluderes.

Les også: Ikke optimalt

Den nye samlingen blir den tredje på markedet som oppsummerer Madonnas platekarriere. Den første, «The Immaculate Collection» kom i 1990 og tok for seg stjernens karriere frem til da, mens oppfølgeren, «GHV2», ble sluppet i 2001 og samlet de øvrige singlene hennes frem til da.

Mer enn 200 millioner plater

«Celebration» blir den første samleplaten som tar for seg hele karrieren til Madonna. Hun gav ut sin aller første singel «Everybody» i 1982, med påfølgende albumdebut «Madonna» året etter. Siden har Madonna vært en av verdens største stjerner på pophimmelen. Til nå har hun solgt mer enn 200 millioner plater på verdensbasis.

Hjemme i USA besitter Madonna rekorden for å ha hatt flest singler inne blant de ti øverste på den offisielle amerikanske singellisten Billboard Hot 100. Syv av disse har nådd førsteplassen. På den tilsvarende albumlisten har Madonnas album gått til topps hele syv ganger, melder plateselskapet Warner Music i en pressemelding.

På den mer spesifiserte klubb- og dancedelen av Billboard-listene; Hot Dance Club Songs Chart, har Madonna inntatt førsteplassen hele 12 ganger - mer enn noen annen artist, og har til sammen hatt uslåelige 39 singler inne på listen.

I flere utgaver

På den doble utgaven av «Celebration» vil alle Madonnas singler være samlet på ett brett for første gang, og de er alle remastret for å gi platekjøperne en bedre lydgjengivelse. I tillegg til den doble utgaven, slippes det samtidig som en enkel-CD med et noe mer begrenset låtutvalg, samt som DVD som teller de fleste av Madonnas mange, ofte banebrytende videoer. Flere av disse har aldri vært ute på DVD tidligere. Alle utgavene av «Celebration» vil være i salg fra 28. september.

Platen kommer også med to helt nye låter. Den første av disse to er tittelsporet «Celebration», som er en samproduksjon med den anerkjente britiske DJ-en og produsenten Paul Oakenfold. Han skal for øvrig varme opp publikum før stjernen selv inntar Valle Hovin i neste uke. Tittelsporet blir også gitt ut som singel med mange remikser og er i salg allerede fra 3. august. Musikkvideoen til dette sporet er regissert av svenske Jonas Åkerlund, som også sto bak videoen «Ray Of Light» i 1998, og vil naturligvis også være inkludert på DVD-utgaven.

Designet av gatekunstner

Platecoveret er designet av gatekunstneren «Mr. Brainwash», som ifølge Warner Music skal være best kjent for å «putte moderne kulturikoner i en blender og skru bryteren til nivå 11».

Madonna spiller på Valle Hovin i Oslo tirsdag 28.- og torsdag 30. juli, hvor ABC Nyheter kommer tilbake med rapport fra den første av de to konsertene. Les også vår anmeldelse av Madonnas konsert i Barcelona tirsdag denne uka.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus