Meny

Astarloza brøt til sin første seier

Mikel Astarloza vant den sekstende etappen. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og Jens Voigt fikk et svært ublidt møte med asfalten.

Mens sammenlagtfavorittene trygget plasseringene sine, stakk spanske Mikel Astarloza av til seier på 16. etappe i Tour de France tirsdag.

Den spanske Euskaltel-Euskadi-rytteren tok sin første etappeseier i det franske rittet. Etter en dag i brudd stakk han fra de andre utbryterne et par kilometer før mål.

Gruppen, med ryttere som Franco Pellizotti og Sandy Casar, maktet ikke å følge ham. Astarloza kunne dermed krysse mållinjen i Bourg-Saint-Maurice i ensom majestet.

59 sekunder etter trillet samtlige av de store sammenlagtfavorittene i mål. Astana-trioen Alberto Contador, Lance Armstrong og Andreas Klöden satt trygt i gruppen, sammen med Saxo Bank-brødrene Andy og Fränk Schleck.

Contador trygget med tiendeplassen ledelsen sin i kampen om den gule sammenlagttrøyen. Spanjolen er 1.37 minutter foran Armstrong, mens Bradley Wiggins er treer, 1.46 bak.

Saxo Bank fikk en ny, vond opplevelse tirsdag. Bare dager etter at Kurt Asle Arvesen måtte bryte etter en velt, gikk Jens Voigt rett i bakken. Han ble fraktet rett til sykehus.

Thor Hushovd hadde ingen mulighet til å kjempe om nye poeng i kampen om den grønne poengtrøyen tirsdag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus