– Britiske elever har rett til god sex

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

<pDet britiske helsevesenet skriver i en brosjyre at skoleelever har rett til god sex. Kritikerne slakter utspillet og hevder det vil øke antall aborter blant tenåringer i Storbritannia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brosjyren fra helsevesenet (NHS) er sendt ut til lærere, foreldre og ungdomsarbeidere i Sheffield. Ifølge Daily Mails nettutgave reagerer flere familiegrupper på brosjyren, der det blant annet står at sex eller onanering er bra for helsa, og at slik aktivitet reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.

I løpebladet står det også at sexeksperter for ofte understreker betydningen av prevensjon og kjærlighet, mens nytelsesaspektet havner i bakleksa.

– Det er utrolig at dette blir sendt til skolene, sier Trevor Stammers i organisasjonen «Family and Youth Concern». Han mener brosjyren, som heter «Nytelse», oppfordrer til risikofylt oppførsel blant ungdom og frykter en økning av kjønnssykdommer.

Graviditet blant tenåringer er et stort problem i Storbritannia. Hvert år blir 40.000 britiske tenåringer gravide. Over halvparten tar abort, ifølge Daily Mails nettutgave. (©NTB)

Personvernpolicy