Siktet for mordforsøk

Siktet for mordforsøk
Siktet for mordforsøk

<p20 måtte evakuere etter brann i Bergen. En mann er siktet for brannstiftelse. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 20 personer ble evakuert etter en brann i en boligblokk i Bergen natt til søndag.

En 31 år gammel mann er siktet for forsøk på mordbrann i Bergen natt til søndag.

– Mannen er ikke avhørt, men fortalte til politibetjenter i forbindelse med pågripelsen uoppfordret at han hadde tent på gjenstander i leiligheten sin, sier Rudolf Christoffersen, politiadvokat i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det er disse opplysningene, i tillegg til størrelsen på boligblokken, som var avgjørende for at mannen ble siktet etter mordbrannparagrafen, opplyser politiet.

Brannen i en boligblokk i Frydenbølien startet trolig i en leilighet i underetasjen. Den spredte seg raskt til resten av huset, og over 20 beboere ble evakuert da kraftig røyk sivet inn i flere leiligheter, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

– En 31-åring som bor på adressen, er mistenkt for å ha forårsaket brannen. Vi kan ikke si noe om årsaken til brannen eller hvorfor han er mistenkt før vi får starter avhørene, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det er ikke meldt om personskader etter brannen, som ble varslet til politiet rundt klokka 2.45. Ti av beboere ble fraktet til alternative overnattingsplasser etter at brannen var slukket. Ved 7-tiden søndag blusset brannen opp igjen, og de resterende beboerne, i overkant av ti personer, måtte flytte ut fra leilighetene sine.

Politiet er ikke sikre på hvor mange som bor i boligblokken.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til leiligheter i nærheten.

– Vi fikk flere dramatiske meldinger om brannen. Situasjonen var uoversiktlig i starten, men heldigvis endte det bra, sier brannsjef Helge Eidsnes til Bergens Tidende.

Leiligheten ble ifølge brannsjefen totalskadd.

Brannvesen og politi er på stedet søndag morgen. Mandag kommer kriminalteknikere for å hjelpe til med etterforskningen. (©NTB)

Personvernpolicy