To røde kort, Fevang matchvinner

SANDEFJORD 20090407: Bentley (til høyre) og Odd Grenland tok årets første borteseier med 2-1 over Sandefjord lørdag. (Foto: Trond Reidar Teigen, SCANPIX)
SANDEFJORD 20090407: Bentley (til høyre) og Odd Grenland tok årets første borteseier med 2-1 over Sandefjord lørdag. (Foto: Trond Reidar Teigen, SCANPIX)

<pDommeren i fokus da Odd tok tre sterke poeng borte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg var ganske sikker på å score, sa Morten Fevang om straffen han sendte inn til Odds første borteseier i årets sesong.

2-1-målet kom på overtid i en kamp der Sandefjords Ørjan Røyrane og Peter Kovacs også ble målscorere, og der dommer Tom Henning Øvrebø spilte hovedrollen. To røde (til Arni Gautur Arason og Ebrima Sohna) og fire gule kort forteller om et oppgjør der temperaturen på banen etter hvert matchet sommervarmen i Sandefjord.

– Vi fikk vel straffen fordi Øvrebø ikke blåste på to tidligere straffesituasjoner, mente Fevang, som ikke har misset fra straffemerket de to siste sesongene. Men Odd-kapteinen var mer opptatt av laget Odd enn spilleren Fevang etter kampslutt.

Viktig

– Gøy og viktig at vi endelig tok tre poeng borte, men vi har faktisk ikke spilt dårlig på bortebane. Det er bare poengene som ofte har manglet. Både mot Lyn og Stabæk skulle vi ha vunnet, sa Fevang etter en kamp der mange sa veldig mye.

De fleste kommentarene gikk på dommeren og situasjonene som ble avgjørende for kamputfallet. Mest original og frittalende var Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen, tilbake etter sengeleie og feber i nesten en uke.

– Øvrebø gjorde mye rart og flere feil. Odd ble i hvert fall snytt for et soleklart straffespark da Simen Brenne ble felt, oppsummerte Bugge Pettersen.

1-0-målet til hjemmelaget kom i det 23. minutt. Ørjan Røyrane driblet og snublet seg fri før han vakkert «curlet» ballen inn bak Arason. Men i en klar og forstyrrende offsideposisjon sto mannen som ofte står akkurat der, Malick Mane.

– Målet skulle nok vært annullert, sa dommer Tom Henning Øvrebø, som tok kritikk på denne avgjørelsen i etterkant.

Står fast

– Resten står jeg for. Kovacs ble tydelig holdt av Admir Rascic, straffen var helt klar. Jeg kunne latt spillet gå da Arason fikk rødt kort, men hvis Sandefjord ikke hadde scoret, kunne jeg ikke gitt rødt til Arason i etterkant, oppsummerte Øvrebø etter kampslutt.

Sandefjords Patrick Walker var en skuffet trener etter nitti minutter lørdag. Det nærmer seg to måneder siden siste trepoenger.

– Vi var gode i 1. omgang, men marginene gikk imot. Og dommeren, så han ikke at vår «little man» Røyrane stadig ble holdt? spurte han retorisk. I Sandefjord-leiren var man også opptatt av situasjonen før Peter Kovacs kraftfullt stanget inn 1-1 via tverrliggeren i det 68. minutt.

– Corneren var feildømt, sa både trener og spillere – og hadde rett.

Det var intensitet, spenning og temperatur over lørdagens eliteseriekamp. Kvaliteten holdt ikke samme nivå. Dommer Øvrebø oppsummerte og konkluderte ganske presist: – En artig fotballkamp. Langt artigere og mer innholdsrik enn kampene pleier å være i høy sommervarme.

Artigst var selvfølgelig kampen for Odd, som holder bronseplassen og fort kan være et medaljelag når fasiten er klar. Nå er også årets første borteseier i havn. (©NTB)

Personvernpolicy