Forbundsstyret anmelder Rekdal

ANMELDT: Kjetil Rekdal kan bli straffet for alkis-utsagnet han kastet mot Branns Eirik Bakke. Foto: Scanpix.
ANMELDT: Kjetil Rekdal kan bli straffet for alkis-utsagnet han kastet mot Branns Eirik Bakke. Foto: Scanpix.

<pNorges Fotballforbund har anmeldt Kjetil Rekdal og Aalesund til Doms- og sanksjonsutvalget. Innstillingen er på en kamps karantene og bot. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kampen mellom Aalesund og Brann i slutten av juni, mistet Rekdal hodet i intervjusonen. Bakke irriterte ham så kraftig at Rekdal langet ut foran åpne TV-mikrofoner.

– Ha deg vekk, din alkis, ropte Rekdal til Brann-spilleren. Bakke har en promilledom på samvittigheten, så uttalelsen sved ekstra.

– Undergraver fotballen

NFFs forbundsstyret mener også at uttalelsen er så alvorlig at Rekdal bør straffes. Innstillingen til Doms- og sanksjonsutvalget er på en kamps karantene og 10.000 kroner i bot til Aalesund.

NFF mener at hendelsen ikke er i tråd med fotballens Fair play-prinsipp og at uttalelsene er med på å undergrave oppfatningen av fotballen som en seriøs aktør.

– Slik oppførsel hører ikke hjemme i norsk fotball, og alle har et personlig ansvar for å unngå at slikt skjer. Av preventive hensyn er det derfor helt nødvendig å reagere mot denne type hendelser, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Bakke slapp unna

Kjetil Rekdal ønsker ikke å kommentere anmeldelsen overfor NTB. Aalesunds styreleder Torill Hole Standal opplyser at klubbstyret ennå ikke har fått behandlet saken.

– Vi regner med å komme med en uttalelse i løpet av helgen, sier hun.

Både Eirik Bakke og Brann slipper straff, men klubben har fått en skriftlig påminnelse fra NFF om hva slags oppførsel det forventes fra aktører i toppfotballen. (©NTB)

Personvernpolicy