Argentinas president taper flertallet i kongressen

Argentinas president Cristina <span style="font-family: Arial; font-size: 13px; white-space: pre-wrap" class="Apple-style-span">Fernández holder opp stemmekortet sitt for fotografene. Foto: AP/Scanpix.</span>
Argentinas president Cristina Fernández holder opp stemmekortet sitt for fotografene. Foto: AP/Scanpix.

<pArgentinas president Cristina Fernández mister flertallet i nasjonalforsamlingens annetkammer, viser en valgdagsmåling etter valget søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgdagsmålinger som er gjort av flere TV-stasjoner og politiske partier viser at Kírchner-ekteparet vil tape så mange mandater til at flertallet går tapt.

Hennes mann, tidligere president Néstor Kírchner, var blant dem som tapte. Han greide ikke å sikre seg og koalisjonen et mandat i Buenos Aires-provinsen.

Kírchner håpet å få en plass i Kongressen og dermed styrke det parlamentariske grunnlaget til kona.

– Vi har tapt med halvannet eller to prosentpoeng, og vi har ikke noe problem med å erkjenne det, sa Kírchner natt til mandag.

40 prosent av landets befolkning bor i Buenos Aires-provinsen, som omgir hovedstaden Buenos Aires, og Kírchner regnet med stor støtte i regionens slumområder og arbeidernabolag.

Néstor Kírchner førte landet ut av en dyp økonomisk krise mens han var president, men kona hans, som etterfulgte ham, har ikke greid å innfri forventningene om å bekjempe fattigdommen.

Kírchner trengte å vinne plassen for Buenos Aires-provinsen som utgangspunkt for å lansere seg som presidentkandidat igjen når Fernández’ seksårsperiode er over i 2011. (©NTB)

Personvernpolicy