1,2 millioner narkomisbrukere i Iran

<pAnslagsvis 1,2 millioner iranere bruker ulovlige narkotiske stoffer, ifølge offisielle kilder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det spesialiserte nyhetsbyrået ILNA, som sprer nyheter om iransk arbeidsliv, som lørdag siterer en regjeringsrepresentant om det store tallet.

Ifølge regjeringstalsmannen Taha Taheri, nestkommanderende i den offisielle organisasjonen som skal hindre narkotikasmugling, er narkotikamisbruk blitt en ny livsstil i visse grupper av det iranske samfunnet for å bekjempe stress.

Det store antallet narkotikamisbrukere kommer til tross for landets svært strenge straffer. Alle som blir tatt med 5 kilo opium eller 30 gram heroin risikerer dødsstraff.

Tjenestemannen opplyser at 10.000 sikkerhetsmannskaper vokter den 800 kilometer lange grensen til Afghanistan, der mesteparten av narkotikaen smugles inn fra. Over 12.000 medlemmer av antinarkostyrken har mistet livet eller blitt kritisk såret i arbeidet siden 1980, opplyser han.

I fjor beslagla Iran 1.050 tonn narkotika som ble forsøkt smuglet inn i landet. Taheri sier at dette er omtrent 30 prosent av det som totalt smules inn i Iran hvert år. (©NTB)

Personvernpolicy