Ravnaas kjøper Start

Ernst Ravnaas på Starts nye hjemmebane, Sør Arena. Nå har han kjøpt både klubben og stadionet. (Foto: Scanpix)
Ernst Ravnaas på Starts nye hjemmebane, Sør Arena. Nå har han kjøpt både klubben og stadionet. (Foto: Scanpix)

<pErnst Ravnaas er tilbake som eier i fotballklubben Start. Det blir godt mottatt av sørlandsklubbens styreleder Jan Oddvar Skisland.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Ernst Ravnaas vil dermed blir eier av klubben for andre gang. Sørlendingen eide Start sammen med Erik Solér fra 2002 til 2008.

Sparebanken Sør fortsetter som sponsor av klubben. De økonomiske betingelsene i avtalen er ennå ikke kjent. Ravnaas eide rundt 55 prosent av aksjene i klubben sammen med Solér fram til Sparebanken Sør tok over i 2008.

– Visjonær

Starts styreleder Jan Oddvar Skisland tror Ravnaas kan være riktig mann for Start i de økonomisk vanskelige tidene.

– Jeg har et veldig greit forhold til ham, så det er spennende å få ham inn på eiersiden. Nå vet jeg ikke så veldig mye om hvem han har med seg, men han er en visjonær og framtidsrettet, sier Skisland til NTB.

– Det er veldig positivt å få ham inn, legger styrelederen til.

Sparebanken Sør opplyste torsdag at konkurs har vært et alternativ for Start. Eieren har lenge lett etter noen som ville kjøpe klubben. På banen kjemper sørlandsklubben hardt i comebacksesongen i eliteserien.

- Mye snakk om konkurs

Ravnass kjøper både Start Fotball og stadionet Sør Arena sammen med partnere. Start sliter tungt med økonomien og har måttet gjennomføre flere kutt.

Sparebanken Sør opplyste torsdag at konkurs har vært et alternativ for sørlandsklubben. Eieren har lenge lett etter noen som ville kjøpe klubben.

– Det har vært mye snakk om konkurs. Det har vært et tema. Samtidig har vi vært opptatt av å opptre ansvarlig, for å holde konkursspøkelset unna, sier Morten Kraft, direktør i Sparebanken Sør.

At banken til slutt fant en som ville kjøpe Start, det var direktøren svært fornøyd med.

– Folk står ikke akkurat i kø for å kjøpe eliteserieklubber nå. Når vi ender opp med denne løsningen, er vi sikre på at dette er bra både for klubben og banken, sier Kraft.

Den nye eierkonstellasjonen kommer til å gå inn i klubben med frisk kapital. Ravnaas har også vist tidligere at han har stor vilje til å satse.

– Vi skal klare dette uansett eierskapet vi. Men han kan være en viktig eierperson, sier Skisland.

Ravnaas er for tiden styreleder i Norsk Toppfotball.


Personvernpolicy