Endelig for Èverton

Davy Claude Angan scorer for Lyn, før Fredrikstad vendte kampen og tok en fortjent hjemmeseier onsdag. (Foto: Linn Cathrin Olsen, SCANPIX).

<pFredrikstad hadde sløst bort 16 store målsjanser da Èverton Santos da Costa endelig scoret foran hjemmepublikum og ordnet 2-1-seier mot Lyn Oslo.</p

Fredrikstad – Lyn Oslo 2-1 (0-1)

9348 tilskuere

Mål: 0-1 Davy Claude Angan (39), 1-1 Celso Borges (52), 2-1 Everton Santos da Costa (81).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Indridi Sigurdsson, Theodor Elmar Bjarnason, Lyn Oslo.

Rødt kort: Indridi Sigurdsson (79, to gule), Lyn Oslo.

Lagene:

Fredrikstad (4-4-2): Erik Mellevold Bråthen - Amin Askar, Raio Piiroja, Pål André Czwartek (Everton Santos da Costa fra 12.), Joachim Thomassen - Abgar Barsom, Kasey Wehrman, Hans Erik Ramberg, Raymond Kvisvik - Andreas Tegström (Gardar Jóhannsson fra 80.), Celso Borges.

Lyn Oslo (4-4-2): Kenny Stamatopoulos - Magne Simonsen, Indridi Sigurdsson, Mads Dahm (Tommy Berntsen fra 68.), Shane Stefanutto - Theodor Elmar Bjarnason, Paul Obiefule, Diego Guastavino, Jo Inge Berget (Gøran van den Burgt fra 68.) - Lucas Pratto (Vegar Gjermundstad fra 81.), Davy Claude Angan. (©NTB)

Fredrikstad radet opp sjanser både før og etter Celso Borges’ utligning tidlig i 2. omgang. Som før i år virket det som det var en mur i motstandernes mål. Muren onsdag het Kenny Stamatopoulos. Da Indridi Sigurdsson ble utvist etter to gule kort ble likevel overmakten for stor for Lyns målvakt. Etter en corner i det 81. minutt traff Èverton på volley, og ballen snek seg inn via stanga.

Fredrikstads matchvinner Éverton kunne ikke garantere flere scoringer søndag.

– Jeg gjør alltid mitt beste og håper på flere scoringer, men jeg er som alle de andre avhengig av at laget gjør sin del av jobben, sa han.

Sjanserikt

Fredrikstad skapte enormt med sjanser, spesielt i 2. omgang, og det var vel knapt en spiller som ikke forsøkte å overliste Lyns keeper. Spillemessig leverte hjemmelaget opp mot årsbeste, og Kasey Wehrman vikarierte med stort hell i midtforsvaret.

På midtbanen var Celso Borges meget god og scoret nok en gang et viktig mål. For Lyn var det kun banens beste Kenny Stamatopoulos som hevet seg over gjennomsnittet. Etter kampen var han oppgitt.

– Jeg har sett den avgjørende scoringen igjen, og jeg mener det er frispark. Keepere får for lite beskyttelse når vi går ut i feltet, og det synes jeg er trist. Jeg er fornøyd med min egen prestasjon, men det er synd vi ikke fikk med oss et poeng. Jeg skal i utgangspunktet returnere til Tromsø 1. august, men jeg har lite kontakt med Tromsø-ledelsen, avsluttet en skuffet Lyn-keeper.

Kjærkommen

Fredrikstad tok tre kjærkomne poeng, men er avhengig av et godt resultat mot Bodø/Glimt hjemme på søndag før å få et lite pusterom fra det verste stresset i bunnen av tabellen.

– Det var en veldig fortjent seier, og jeg er stolt av spillerne i dag. Vi sto opp for hverandre og viste god lagmoral. Nå håper jeg alt det negative snakket er over, og vi skal gjøre alt for å skape en positiv trend med seier mot Bodø/Glimt søndag, sa Fredrikstads vikarierende hovedtrener Tom Freddy Aune.

Lyn fortsetter å slite, og må heve spillet betraktelig for å ha noe håp om å klatre opp fra bunnen. Onsdag ble de regelrett rundspilt til tider. Lett blir det heller ikke mot Molde borte i neste runde.