Fant død mann delvis nedgravd

<pEn mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann ble funnet død tirsdag kveld i Ytre Fræna på Møre-kysten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den avdøde, som antas å være en 32-åring fra Molde som har vært savnet siden natt til søndag. Han ble funnet i sjøkanten i Ytre Fræna rundt klokken 20 tirsdag kveld.

– Vi har pågrepet en 27 år gammel mann fra romsdalsregionen. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han har erkjent de faktiske forhold, men ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Pekte ut funnstedet

Mannen meldte seg først som vitne i saken mandag, men forklaringer fra andre vitner at politiet valgte å sikte ham tirsdag ettermiddag.

– Den siktede har bistått til å peke ut stedet hvor vi fant avdøde, sier Thorn Nordheim.

Ifølge VG Nett ble mannen funnet delvis nedgravd.

Det var avdødes familie som meldte mannen savnet mandag. Han var sist observert på en privatfest i Ytre Fræna ved 1-tiden natt til søndag. Politiadvokaten vil foreløpig ikke kommentere om vitner har forklart noe om uoverensstemmelser mellom de to på festen.

Meldt savnet

Ifølge Dagbladet.no er det sjåføren av en bil mannen forlot festen i, som nå er siktet i saken. Både den døde og siktede er kjent for politiet fra før, og tilhører et belastet miljø. Politiadvokaten mener 32-åringen kan være drept med en øks eller en kniv.

Politiet har bedt om teknisk og taktisk bistand fra Kripos, men etterforskerne rakk ikke siste fly til Molde for kvelden tirsdag, og vil derfor først være på plass onsdag morgen.

Politiet vil onsdag legge fram påstand om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for 27-åringen. Han har allerede samtykket til dette.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy