Hør Manowar på norsk

Det amerikanske metalbandet Manowar har spilt inn en låt på norsk. Foto: Magic Circle Music (promo)
Det amerikanske metalbandet Manowar har spilt inn en låt på norsk. Foto: Magic Circle Music (promo)

<pTungrockerne i amerikanske Manowar har spilt inn låten «Far» med norsk tekst.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heavy metal-veteranene Manowar fra New York har spilt inn powerballaden «Father» på norsk og 15 andre språk foruten den engelske originalversjonen.

Innspillingen er å finne på en bonusdisk som følger med den nye EP-en «Thunder In The Sky», hvor disk én inkluderer originalversjonen av Father som ett av seks spor.

Til slags under turneen

EP-en har opprinnelig kun vært solgt i forbindelse med bandets konserter under årets Death To Infidels Tour, men en nedlastbar utgave kan også kjøpes på bandet egen digitale nettbutikk, Kingdom of Steel Online Store.

«Thunder In The Sky» er første forsmak på Manowars kommende album «Hammer Of The Gods», som slippes mot slutten av året.

Manowar, som ble dannet i New York i 1980, har til nå gitt ut ti album. Debuten «Battle Hymns» kom i 1982, mens det foreløpig ferskeste «Gods Of War» dukket opp i 2007.

Gruppen, med vokalist Eric Adams i spissen, har gjennom hele sin karriere vært inspirert av norrøn mytologi, så sånn sett bør det ikke komme som en overraskelse av at de har spilt inn en låt på norsk.

Norrøn inspirasjon

De har tidligere gitt ut låter under titlene «Thor (The Powerhead)», «Odin», «Overture To Odin», «The Blood Of Odin», «The Sons Of Odin», «Valhalla» og «Sleipnir». Bare for å nevne noen utvalgte fra bandets omfattende katalog.

Men på den nye EP-en finnes det ingen andre skandinaviske versjoner av «Father», selv om den også dukker opp på et annet nordisk språk; under tittelen «Isä» på finsk.

For øvrig er «Father» spilt inn på følgende øvrige språk: bulgarsk, kroatisk, fransk, tysk, gresk, ungarsk, italiensk, japansk, polsk, portugisisk, rumensk, spansk og tyrkisk.

Hør «Far» fremført på norsk her:

Personvernpolicy