Foreslår å kutte 1.000 årsverk i Helse Midt-Norge

FRYKTER KONSEKVENSENE: St. Olavs hospital er det største sykehuset i Helse Midt-Norge. Styreleder Einar Strøm frykter konsekvensene kan bli store hvis de foreslåtte kuttene gjennomføres. (Foto: Scanpix)
FRYKTER KONSEKVENSENE: St. Olavs hospital er det største sykehuset i Helse Midt-Norge. Styreleder Einar Strøm frykter konsekvensene kan bli store hvis de foreslåtte kuttene gjennomføres. (Foto: Scanpix)

<pStyret i Helse Midt-Norge skal torsdag ta stilling til et forslag om å kutte 1.000 årsverk i helseregionen i løpet av de neste fem årene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er langtidsbudsjettet som går fram til 2014 som skal behandles. I forslaget til vedtak ligger det krav om å kutte 165 millioner kroner neste år, 83 millioner kroner i 2011, 108 millioner kroner i 2012, 184 millioner kroner i 2013 og 121 millioner kroner i 2014.

Totalt utgjør dette 661 millioner kroner. Kuttet vil innebære en nedbemanning på 1.000 årsverk i løpet av femårsperioden. Allerede neste år betyr dette at 248 årsverk skal fjernes, skriver Adresseavisen.

Nyansatt styreleder Einar Strøm ved St. Olavs hospital, som er det største sykehuset i regionen, mener konsekvensene blir alvorlige dersom styret vedtar planen.

– Vi har sagt dette fra dag én. En slik innstramming, som kommer etter allerede store kutt, vil gå ut over både mengden av tilbud og kvaliteten av disse. Vi mener det er uforsvarlig, og det står vi på. Vi er allerede på grensen av det vi som sykehus på forsvarlig vis kan makte. Vi er inne i veldig tøffe tak i år, og neste år må vi etter planen kutte 100 millioner kroner. Når vi får disse ytterligere kravene om millionkutt, må vi diskutere grep som får store konsekvenser, enten for sykehusstrukturen eller kvaliteten på tjenestene, sier Strøm.

De tillitsvalgte ved St. Olavs hospital sendte 9. juni et brev til helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) for å uttrykke sin fortvilelse over situasjonen. (©NTB)

Personvernpolicy