Synes synd på NRK

For reiseguru Jens A. Riisnæs er reisetrangen politisk og historisk motivert. Han reiser for å finne ut av ting, som en politisk feltagent av den vennlige sorten, som en slags rolig James Bond - og han elsker å dele det han finner ut. Nå tas radioprogrammet hans av lufta etter nærmere sytten år.Foto: Sverre Bjørstad Graff.
For reiseguru Jens A. Riisnæs er reisetrangen politisk og historisk motivert. Han reiser for å finne ut av ting, som en politisk feltagent av den vennlige sorten, som en slags rolig James Bond - og han elsker å dele det han finner ut. Nå tas radioprogrammet hans av lufta etter nærmere sytten år.Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Nylig bestemte P2 å legge ned det populære reiseprogrammet «Ut i verden». Programleder Jens A. Riisnæs synes mer synd på NRK enn på seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

10 på topp
Her er de stedene som du ifølge reiseguru Jens A. Riisnæs må få med deg.

01: Petra (Jordan)
02: Machu Picchu (Peru)
03: Venezia (Italia)
04: Jerusalem (Palestina/Israel)
05: Roma (Italia)
06: Istanbul (Tyrkia)
07: Everest Base Camp-trekket (Nepal)
08: Iguazu-fossene (Argentina/Brasil)
09: Sørvest-kysten av Kreta (Hellas)
10: Norskekysten fra Iddefjorden til Grensejakobselv.

Under følger noen bilder fra Jens A. Riisnæs' utallige reiseturer. Klikk på bildene for større versjon.

I går ledet Jens A. Riisnæs (60) siste sending av reiseprogrammet «Ut i verden». Etter å underholdt lytterne med folkeopplysning i snart 17 år var det slutt. P2-sjef Herborg Bryn mener at det folket trenger er mer poesi.

Jens. A Riisnæs (60) har reist rundt om i verden i over 40 år. Foto: Privat.Jens. A Riisnæs (60) har reist rundt om i verden i over 40 år. Foto: Privat.

Den kjente reiseguruen, og nå også eksprogramleder, kaller det hele for en arbeidsulykke. Men han bedyrer lettere ironisk at han synes mer synd på NRK og P2 enn på seg selv.

– Jeg prøver å forholde meg objektiv og ta det med et skuldertrekk. Jeg mister riktignok en fast inntekt, men for NRK og P2 er det en tragedie som aldri skulle ha skjedd, sier han og begrunner det med at P2 og NRK som allmennkringkaster har et folkeopplysningsansvar.

Programserien han startet med i 1993 kan beskrives som et underholdende, men innholdsmessig saftig tungt dannelsesprogram, og Riisnæs mener det sier litt når så kresne og krevende lyttere som P2-segmentet holdt ut i så mange år.

– Hele saken er bare pinlig. Men for meg personlig er det nesten en lettelse at det nå tas av lufta, fordi jeg kommer ut av en bedagelighetssituasjon og er nødt til å gjøre noe annet.

Bibelsk scene fra Nord-Syria, utenfor Aleppo. Foto: J.A.R.Bibelsk scene fra Nord-Syria, utenfor Aleppo. Foto: J.A.R.

Riisnæs lener seg bakover i stolen og later ikke til å være så veldig bekymret over hva han nå skal fylle tiden med. Den ivrige reiseguruen mangler nemlig ikke ting å gjøre. Han er en ettertraktet foredragsholder og planlegger en bok om verdens fineste reiseruter sammen med Arne Hjeltnes.

– Dessuten har jeg kjøpt 700 filmer fra Amazon. Det er både spillefilmer og dokumentarer. Men jeg klarer nok ikke se alle. Gjør jeg det blir jeg neppe ferdig før jeg er 120 år. Jeg har også bestilt et strategispill jeg gleder meg skikkelig til å prøve, Civilization, sier Riisnæs entusiastisk og smiler som om han skulle være fjorten.

Som en rolig James Bond

Aller mest minner han om en litt yngre og solbrun utgave av Odd Børretzen, kledt i khakifarget kortermet skjorte, barføtt og med mørkeblå shorts. Men det er nok stemmen til Jens som er mest karakteristisk. Den litt rustne stemmen som mange radiolyttere har et forhold til og som gjør at han stadig blir gjenkjent så fort han åpner munnen.

For Jens A. Riisnæs er reisetrangen politisk og historisk motivert. Han reiser for å finne ut av ting, som en politisk feltagent av den vennlige sorten, en slags rolig James Bond, og mener nysgjerrigheten er en eksistensiell greie hos oss.

Sir Edmund Hillary, på Everest-trek 1984. Foto: J.A.R.Sir Edmund Hillary, på Everest-trek 1984. Foto: J.A.R.

– For å skjønne hva som skjer her og nå må vi forstå fortiden. Uten historien er vi lost. Men skal du få grep om tiden, altså historien, må du ha grep om rommet og geografien, sier han.

Skulle vært en abort

Det var slett ikke gitt på forhånd at det var reising livet til Jens Bond skulle bestå av. Det var faktisk ikke en gang gitt at han skulle ha vært. Som siste skudd i en søskenflokk med betydelig eldre søsken, fikk moren sjokk da hun skjønte at et nytt barn var på vei.

Ifølge Jens skulle han egentlig vært en abort. Slik gikk det ikke. Moren ga ham en sjanse. Riisnæs beskriver henne som en sterk dame med sydlandsk temperatment, som en som aldri stivnet, og tror han har arvet mye fra henne.

Storebroren Knut var skolelys og ble etter hvert direktør i Philips. For å slippe sammenligninger, valgte Riisnæs en annen vei.

Han vet nøyaktig når det var utferdstrangen begynte i ham selv. Den 21. august 1968 rullet russiske tanks inn i Praha og okkuperte Tsjekkoslovakia. Samme dag startet den unge Jens Aksel Riisnæs sitt frie liv som student ved Universitetet i Oslo. Nå skjønte han at viktig historie ble skrevet bare en togreise unna, og la på tur bak jernteppet så fort han kunne.

Nomadejente fra Amdo, Tibet, Kina. Foto: J.A.R.Nomadejente fra Amdo, Tibet, Kina. Foto: J.A.R.

– Det ble en voldsom ilddåp, men trangen til å reise ut for å oppleve og å forstå ble mitt liv. Jeg prøvde faktisk å få kål på reiselysten min ved å reise jorda rundt, men jeg kasta bare bensin på bålet, forteller han.

Over 500 land

Siden sekstitallet har det blitt utallige reiser til fjern og nær for den norske nomaden. Selv anslår han at han har vært i over 500 land, bortsett fra Teppeland. Men da tar han også med alle smånasjonene som finnes.

Likevel vil han ikke kalles en globetrotter.

– Nei, det blir helt feil. Globetrottere reiser for reisens skyld, det har jeg dessverre gjort for lite av. Jeg pleier heller å si at jeg er en helnorsk kosmopolitt. Og for å være kosmopolitt må du ha røtter noen steder, noe å vende hjem til. Hjemlengsel skal man sette pris på, for det betyr at man hører hjemme et sted.

For Jens vil det si Oslos sentrale østkant. Her lever han sammen med kona Kari i tolvte etasje med god utsikt over byen han mener er fantastisk å bo i, men kjedelig å være turist i.

– Normalt er jo hovedstedene blant de mest interessante byene i et land. Det er ikke tilfelle med Oslo, sier han og trekker paralleller til Bucuresti i Romania. Men han synes Oslo er et glimrende utgangspunkt for sommerreising i nærområdene, og sykler gjerne ned til Oslo S for å ta toget ut av byen dersom et høytrykk skulle melde seg.

Kurdisk familie ved foten av Ararat (5100moh), fjellet der Noas ark strandet. Foto: J.A.R.Kurdisk familie ved foten av Ararat (5100moh), fjellet der Noas ark strandet. Foto: J.A.R.

– Når jeg er ute og reiser, forsvinner jeg bare. Jeg sender ikke postkort, tar ikke bilder. Det er reise på gammelmåten. Men nå når man har mobil og internett, blir man tilgjengelig på en helt annet måte enn før. Man får liksom ikke helt fri i hodet.

Unngår helst fly

Riisnæs unngår helst fly om han har mulighet. For som han sier det «det skjer ikke noe spennende inni en boks». Han mener vi opplever mer jo billigere vi reiser. Om han kunne velge reisemåte, ville han helst reist med tog eller kanalbåt.

– Har du noe du alltid må ha med deg på tur?

– Ja, jeg tar alltid med meg kortbølgeradio for å høre på BBC World. Så om jeg kjører meg fast på et øde sted, blir jeg utrolig oppdatert på verdenssituasjonen. Før brukte jeg også å ha et munnspill for hånden. Musikk skaper relasjoner og kan nå dypere enn ord.

Riisnæs reiser seg opp for å lage te, eller chai som han kaller det for, og kommer tilbake med de to største tekoppene undertegnede har sett. Når det kommer til te, mener han at det skal drikkes lenge og mye.

Verdens vennligste

Den siste store reisen han var på gikk til Iran i vinter. Han synes landet er vakkert og spennende, og det politiske dyret på toppen av blokka i Kværnerdalen følger interesert med på den politiske situasjonen der borte.

– Iran er den eldste sammenhengende sivilisasjonen i vår del av verden. Og nå tør folk å gå ut på gatene igjen for å si hva de mener, det er bra. Det viktigste vi kan gjøre er å handle med landet og reise dit som turister for å vippe dem inn på riktig spor, sier han og tar en slurk av teen.

Riisnæs mener også at det er i Iran man finner verdens vennligste folkeferd.

– Ja, det må være i Iran og Burma. Men i begge landene er det et grotesk misforhold mellom de styrte og de styrende, sier han.

Du store alpakka, Machu Picchu, Peru. Foto: J.A.R.Du store alpakka, Machu Picchu, Peru. Foto: J.A.R.

Ifølge Riisnæs har mange fått et skjevt bilde på hvordan ting er ute i verden.

– Siden jeg begynte å reise på sekstitallet har teknologien utviklet seg slik at det i dag knapt er en bloddråpe som faller til marken uten at det kringkastes over hele verden. Derfor er det så viktig å reise, for å se og oppleve selv at verden tross alt går framover.

– Handler det om å bryte fordommer?

– Ja, erru gærn! Det er jo hele formålet med reisen. Derfor er det viktig å starte så tidlig også, før man sitter der og er fanget i jobb eller med familie. Man kan ikke starte tidlig nok. Verden blir stadig mindre, men ved å reise skjønner vi at den er enormt stor.

Leser 70 timer i uka

Ved siden av å reise er det lesing som er den største lidenskapen. Om bibliotek kunne snakke, ville de trolig høre ut som Riisnæs. Han anslår at han leser sytti timer i uka. Dermed blir det nærmest en umulig oppgave å få korte, tabloide svar fra den helnorske kosmopolitten.

Derbent, grensen mot Aserbaidsjan, Dagestan, Kaukasus, Russland. Foto: J.A.R.Derbent, grensen mot Aserbaidsjan, Dagestan, Kaukasus, Russland. Foto: J.A.R.

Når Riisnæs svarer på spørsmål kommer det gjerne en liten avhandling med på kjøpet, der linjene trekkes til kulturhistorien, jernteppet, eldgamle handelsruter, Snorre, politikk eller teppevevingens historie.

Vi prøver likevel.

Hva er Norges styggeste by?

– Førde og Lillestrøm, kanskje ... Men spørsmålet er jo veldig dårlig fordi det er uinteressant uten å kjenne bakgrunnen, forteller Riisnæs før han gyver løs på en forklaring med kompasset vendt mot kulturhistorien.

I korte trekk handler det om at det tar minst et par hundre år å bygge seg vakker, og at Norge mistet 500 år under unionstida. At Bergen og Trondheim ble vakre, skyldes ene og alene rikdom basert på handel.

– Man kommer ikke til Norge for byenes skyld. Men vi har noen formidable bondegårder, og det har mange turister skjønt. Bjørnstjerne Bjørnson sa det også. «Norge, Norge / hytter og hus og ingen borge». Reiselivet i Norge bør først og fremst tuftes på bondeaktiviteter. Og da tenker jeg like mye på fiskerbonden, sier Riisnæs, som mener Norge egner seg dårlig for masseturisme. I stedet må vi konkurrere på kvalitet, bondekvalitet.

Nye reisemønstre

Etter førti år på reisefot har det den siste tiden blitt en ny omdreining i reisemønstre til den norske vagabonden. Gjennom kona Kari har Jens blitt bestefar til fire.

Ved vulkanen Tungarahua i Ecuador (5050moh). Foto: J.A.R.Ved vulkanen Tungarahua i Ecuador (5050moh). Foto: J.A.R.

– Nå reiser jeg helst med Kari eller med barnebarna. I sommer skal jeg på tur til de greske øyene sammen med eldstejenta på ti for å se hvor filmen «Mamma Mia» ble spilt inn. Og så skal jeg på en rundreise i Sentral-Europa med broren hennes, for han er veldig opptatt av riddere og borger for tiden.

– Blir det til at du opplever reisingen gjennom deres øyne da?

– Ja, det gjør nok det. Det er en ny reisemåte for meg som skal bli veldig morsom å få bli med på. Jeg gleder meg veldig.

Jens A. Riisnæs mener det er en stor forskjell mellom det å være reisende og det å være turist. For en turist ser det han eller hun blir vist. En reisende ser det han eller hun ser.

– Hvordan blir man en reisende da?

– Det handler mye om research. Gjør du grundig forarbeid, reiser du ikke til uinteressante steder. Men det er også viktig ikke å ha overdrevne forventninger før du legger ut på tur. Den gode reisen starter alltid i bokhandelen med en god guidebok eller et kart, mener Riisnæs og drikker opp siste slurk av te.

– Betyr det at du aldri har blitt skuffet?

– Vel, det var et høl i Calcutta uten aircondition som ikke var noe særlig, og i Port Sudan lå jeg en gang og svettet i en alt for varm dunsovepose. Men da går det kun på dårlig søvn. De trivielle kjedelige stedene har jeg vel glemt, sier han.

I det undertegnede står i døren og skal til å dra, fortsetter Riisnæs sporet han er inne på. Et spor som går ut på at reising tradisjonelt sett ikke bare har vært sett på som en forlystelse.

Denne gang trekkes linjene til lingvistikken.

– Ordet travel kommer fra det franske ordet travail, ikke sant, altså «træl» som igjen har sin opprinnelse i det latinske ordet for det tretaggede arbeidsredskapet til smådjevlene, «tripalum». Det er altså et ord som tradisjonelt ble forbundet med hardt, fysisk arbeid og slit, sier Riisnæs og trekker pusten.

– Før var reising en lidelse. Det var et ork, noe man grudde seg til. Slik er det jo ikke nå lenger.

Her kan du laste ned Ut i verden som podcast.

Jens A. Riisnæs mener at det er essensielt med grundig forarbeid før du legger ut på tur. Foto: Sverre Bjørstad Graff.Jens A. Riisnæs mener at det er essensielt med grundig forarbeid før du legger ut på tur. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:15 Mann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15 Demokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07 Ytterligere et virusdødsfall i Italia11:04 Johaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38 Stortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29 Bergensbanen stengt på grunn av store snømengder10:14 FN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02 Helsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43 Skiskyting: Politiaksjon mot Russlands VM-tropp09:30 Slik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56 Flere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41 Årsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11 1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05 Gjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56 Over 750 virussmittede i Japan07:50 Alpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47 Ubebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42 Tomannsbolig brant ned i Florø07:35 Avtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30 75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00 Johaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55 Enebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53 Kraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51 Bil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45 Mann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17 Leteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15 Nordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10 Dette skjer i dag06:10 Bloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05 Dette skjedde i natt05:50 Zuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23 Stoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17 Kolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24 Mann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20 Nye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59 Kvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32 Gjengen i «Friends» samles igjen02:37 Ytterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08 Klimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05 Første covid-19-dødsfall i Italia01:54 Medier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57 Wells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52 Tom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38 Aps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11 Juryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52 Siktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46 Mann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11 To menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00 Erdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51 Tre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50 Snøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37 EU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25 Frikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51 Regjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37 20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34 Mysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57 Bil tatt av snøskred i Jølster16:25 Flertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder16:16 Telenors datterselskap betaler 1,1 milliarder kroner til teletilsynet i Bangladesh15:52 Oppsiktsvekkende undersøkelse: Russerne vil være venner med Vesten15:39 Sesongen over for Windingstad15:31 Fire savnede femåringer på Nesodden funnet15:20 Ytterligere to covid-19-dødsfall i Iran15:14 Norsk artist siktet for ran – varetektsfengslet i fire uker15:06 Tre menn dømt for grove trusler og mishandling i nære relasjoner14:47 Liverpool blir uten Henderson tre ukers tid14:44 To NRK-korrespondenter takker for seg14:36 Én til sykehus etter kollisjon mellom bil og snøscooter14:13 Politiet etterforsker leilighetsbrann i Kristiansund14:12 Politiet ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp14:11 Fastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger13:24 1.100 flere mottok uføretrygd i januar13:23 Norges bandykvinner sjanseløse mot Russland12:57 Syrisk Idlib-angrep fordømmes12:56 Mann dømt til 14 års fengsel for drap i Skedsmo12:43 Har gullplanen klar: – Skal ikke dra en eneste meter12:16 Thailands høyesterett oppløser opposisjonsparti12:12 USA planlegger å undertegne avtale med Taliban12:10 Angrepet i Hanau var et rasistisk terrorangrep12:08 Tidligere toppidrettsutøver tiltalt for grove overgrep mot mindreårige jenter12:00 Bekymret Messi skeptisk til Barcelonas mesterligasjanser11:47 Dortmund-treneren om Haaland: – Hele pakka11:45 Arkeologer kan ha funnet graven til Romas grunnlegger11:03 Investorer saksøker tidligere banksjef for 3,7 milliarder10:51 Mann dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet kone og barn10:49 Fiskeriministeren fikk dobbel lønn og feilinformerte kommunestyret10:13 USAs kvinnelandslag krever forbundet for 615 millioner kroner09:53 Klimabløffen: Det er alltid en god idé å fortelle folk sannheten09:49 Solskjær om Pogba: – Han er ikke i nærheten09:07 Russland mener Norge overser dem om Svalbard - kaller det «krise»08:44 Sterk økning i utenlandske overnattinger på Svalbard08:35 Andelen ukrainske lastebilsjåfører doblet i Norge08:33 Coronaviruset sprer seg i kinesiske fengsler08:31 Sterk vekst i gullprisen08:29 Afghanistan: Krigshandlingene skal trappes ned lørdag08:08 «Slo opp» med Nav da han fikk jobb – fikk svar på rim07:03 Flere stengte fjelloverganger stengt – kommuner i Finnmark isolert06:55 Lagkompis om «fantastisk» Berge: – Vi må alle skjerpe oss
Siste nytt
11:15NorgeMann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15PolitikkDemokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07VerdenYtterligere et virusdødsfall i Italia11:04SportJohaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38PolitikkStortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29NorgeBergensbanen stengt på grunn av store snømengder10:14VerdenFN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02Helse og livsstilHelsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43SportSkiskyting: Politiaksjon mot Russlands VM-tropp09:30MotorSlik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56NorgeFlere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41NorgeÅrsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11Norge1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05SportGjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56VerdenOver 750 virussmittede i Japan07:50SportAlpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47NorgeUbebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42NorgeTomannsbolig brant ned i Florø07:35VerdenAvtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30Norge75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00SportJohaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55NorgeEnebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53VerdenKraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51NorgeBil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45NorgeMann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17NorgeLeteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15NorgeNordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10NorgeDette skjer i dag06:10VerdenBloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05NorgeDette skjedde i natt05:50SportZuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23VerdenStoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17NorgeKolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20VerdenNye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59NorgeKvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32KulturGjengen i «Friends» samles igjen02:37VerdenYtterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08NorgeKlimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05VerdenFørste covid-19-dødsfall i Italia01:54VerdenMedier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57VerdenWells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52SportTom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38PolitikkAps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11VerdenJuryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52VerdenSiktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46NorgeMann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11NorgeTo menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00VerdenErdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51NorgeTre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50NorgeSnøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37VerdenEU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25VerdenFrikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51PolitikkRegjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37Verden20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34VerdenMysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57NorgeBil tatt av snøskred i Jølster16:25PolitikkFlertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder16:16NorgeTelenors datterselskap betaler 1,1 milliarder kroner til teletilsynet i Bangladesh15:52PolitikkOppsiktsvekkende undersøkelse: Russerne vil være venner med Vesten15:39SportSesongen over for Windingstad15:31NorgeFire savnede femåringer på Nesodden funnet15:20VerdenYtterligere to covid-19-dødsfall i Iran15:14NorgeNorsk artist siktet for ran – varetektsfengslet i fire uker15:06NorgeTre menn dømt for grove trusler og mishandling i nære relasjoner14:47SportLiverpool blir uten Henderson tre ukers tid14:44KulturTo NRK-korrespondenter takker for seg14:36NorgeÉn til sykehus etter kollisjon mellom bil og snøscooter14:13NorgePolitiet etterforsker leilighetsbrann i Kristiansund14:12NorgePolitiet ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp14:11Helse og livsstilFastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger13:24Penger1.100 flere mottok uføretrygd i januar13:23SportNorges bandykvinner sjanseløse mot Russland12:57VerdenSyrisk Idlib-angrep fordømmes12:56NorgeMann dømt til 14 års fengsel for drap i Skedsmo12:43SportHar gullplanen klar: – Skal ikke dra en eneste meter12:16PolitikkThailands høyesterett oppløser opposisjonsparti12:12VerdenUSA planlegger å undertegne avtale med Taliban12:10VerdenAngrepet i Hanau var et rasistisk terrorangrep12:08NorgeTidligere toppidrettsutøver tiltalt for grove overgrep mot mindreårige jenter12:00SportBekymret Messi skeptisk til Barcelonas mesterligasjanser11:47SportDortmund-treneren om Haaland: – Hele pakka11:45VerdenArkeologer kan ha funnet graven til Romas grunnlegger11:03PengerInvestorer saksøker tidligere banksjef for 3,7 milliarder10:51NorgeMann dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet kone og barn10:49PolitikkFiskeriministeren fikk dobbel lønn og feilinformerte kommunestyret10:13SportUSAs kvinnelandslag krever forbundet for 615 millioner kroner09:53PolitikkKlimabløffen: Det er alltid en god idé å fortelle folk sannheten09:49SportSolskjær om Pogba: – Han er ikke i nærheten09:07NorgeRussland mener Norge overser dem om Svalbard - kaller det «krise»08:44ReiseSterk økning i utenlandske overnattinger på Svalbard08:35MotorAndelen ukrainske lastebilsjåfører doblet i Norge08:33Helse og livsstilCoronaviruset sprer seg i kinesiske fengsler08:31PengerSterk vekst i gullprisen08:29VerdenAfghanistan: Krigshandlingene skal trappes ned lørdag08:08Norge«Slo opp» med Nav da han fikk jobb – fikk svar på rim07:03NorgeFlere stengte fjelloverganger stengt – kommuner i Finnmark isolert06:55SportLagkompis om «fantastisk» Berge: – Vi må alle skjerpe oss
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus