670 milliarder kroner i krigsbevilgning

Amerikanske soldater på vakt i Mosul 390 km nord for Baghdad torsdag. Foto: Scanpix
Amerikanske soldater på vakt i Mosul 390 km nord for Baghdad torsdag. Foto: Scanpix

<pDen amerikanske Kongressen har godkjent en ekstrabevilgning tilsvarende 670 milliarder kroner som i hovedsak skal gå til krigene i Irak og Afghanistan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lovforslaget ble vedtatt med stort flertall i Senatet torsdag, etter å ha passert Representantenes hus med mye knappere margin tidligere i uken.

President Barack Obama insisterer på at dette er siste gang det vil være nødvendig med ekstrabevilgninger utenfor den vanlige budsjettprosessen for å finansiere USAs krigføring i Irak og Afghanistan. Slike krisetilskudd er blitt vedtatt i Kongressen hvert eneste år siden terrorangrepene 11. september 2001.

Torsdagens vedtak i Senatet omfatter mye mer enn penger til krigføring, og både helsearbeidere som jobber for å forebygge svineinfluensa, og hjelpearbeidere i Irak og Afghanistan kan nå glede seg over nye midler. I tillegg får Det internasjonale pengefondet (IMF) lånegarantier tilsvarende 30 milliarder kroner til en ordning som sikrer lån til fattige land som er rammet av den økonomiske nedgangen. (©NTB)

Personvernpolicy