Mot toppen i Tyskland

Paul Waaktaar Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen er på vei tilbake mot toppen i Tyskland. Foto: Stian Andersen
Paul Waaktaar Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen er på vei tilbake mot toppen i Tyskland. Foto: Stian Andersen
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet er ikke bare Alexander Rybak som herjer europeiske lister om dagen. Nå får han skarp konkurranse fra a-ha.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sin ferske singel «Foot Of The Mountain» rykker a-ha rett inn på tredjeplass på den tyske singellisten denne uka. Og med Rybaks «Fairytale» på åttendeplass på samme liste, er altså to norske navn inne på topp ti i Tyskland, Europas største platemarked.

Beste plassering på 24 år

Med «Foot Of The Mountain» har a-ha inntatt sin høyeste plassering på de tyske listene siden listetopperen «Take On Me» i 1985. Etter 24 år har den norske trioen i alt hatt 21 singler inne på landets offisielle Topp 40.

I forbindelse med lanseringen av gruppens niende studioalbum, som også heter «Foot Of The Mountain», skal bandet holde en pressekonferanse ved den norske ambassaden i Berlin torsdag neste uke.

Interessen for a-ha er fremdeles også stor i Storbritannia. Lanseringen av bandets nye album er fremskyndet til 20. juli på initiativ fra BBC Radio 2 etter å ha hørt tittelsporet på nettet, melder a-has norske selskap Universal Music i en pressemelding.

Med tittelsporet fra sitt forrige album, «Analogue (All I Want)», fikk a-ha i 2006 sin første topp ti-singel i England på 18 år. Den forrige var «Stay On These Roads» som nådde en femteplass på UK Top 40 i 1988.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På prisutdeling i London

Morten Harket, Paul Waaktaar Savoy og Magne Furuholmen gjør sin første opptreden i anledning lanseringen allerede i morgen, fredag 5. juni. Da spiller a-ha under Arqiva Commercial Radio Awards i London.

I Norge slippes albumet tidligere enn i Storbritannia, og vil være i salg fra mandag 15. juni. Allerede førstkommende mandag legges imidlertid albumet ut på plateselskapets hjemmesider for en forhåndslytt, og det hele feires med platesignering på Oslo City og en minikonsert på Rådhusplassen 19. juni.