- Jeg er en «baby» i proffverdenen

- Jeg er en «baby» i proffverdenen
- Jeg er en «baby» i proffverdenen
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pCecilia Brækhus jublet etter tittelforsvaret sitt i Helsingfors, men samtidig sier hun til NTB at hun bare regner som en «baby» i proffsammenheng.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har mye å lære, for selv om jeg har vært mye i mediene, er jeg fortsatt bare i startfasen av min profesjonelle boksekarriere. De fleste som er virkelig gode har holdt på i åtte-ti år, mens jeg bare har vært i det profesjonelle miljøet til Sauerland i halvannet år. Det er ikke mye. Derfor er jeg som en «baby» å regne i den store sammenhengen, sier Cecilia Brækhus.


Lørdag kveld - etter mye kaos og rot - fikk hun gå i ringen for å forsvare VM-titlene sine mot amerikanske Amy Yuratovac. Den norske jenta tok en soleklar seier, men dominerte ikke i den grad at hun feide ringen med den amerikanske jenta.


Yuratovac var farlig fra første til siste stund. Hun fyrte av noen knallharde slag, men ingen av dem traff Cecilia Brækhus som holdt et mye høyere tempo enn den amerikanske jenta. Hun var også mye mer bevegelig og vant på det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Oppkjøringen til kampen lørdag ble en merkelig opplevelse. Det var kaos og rot som preget den siste dagen før kampen. Hele situasjonen var rar og merkelig. Det var en slags «ute av kroppen-opplevelse», sier Brækhus.

Ferie

Nå reiser den dobbelte verdensmesteren i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) tilbake til Berlin bare for å bytte tøy, for allerede mandag går turen videre til Tunisia.


- Nå skal jeg ha en ukes ferie. Litt løping og lett trening kommer det nok til å bli, men mest av alt skal jeg slappe av på stranda. Deretter reiser jeg rett hjem til Norge for å trene styrke på Toppidrettssenteret, forteller Brækhus. Hun sier at seieren over Amy Yuratovac lørdag kveld ikke kan sammenlignes med seieren over Vinni Skovgaard 14. mars, da hun vant begge VM-titlene i et og samme jafs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


- Det er klart det var stort å forsvare VM-titlene og slå Amy Yuratovac, men kampene kan ikke sammenlignes. Situasjonen rundt kampene var forskjellig, bokserne var veldig forskjellige og kampene utviklet seg også annerledes. Men lørdagens kamp kan ikke på noen måte måles opp mot den jeg bokset mot Vinni Skovgaard, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Startfase

- Jeg er i en startfase i karrieren min. Jeg har mye å lære og mye å forbedre. Lørdagens kamp mot Amy Yuratovac viste det. Derfor er jeg ydmyk og har beina godt planen på jorda, sa Brækhus dagen etter boksebraket i Hartwall Arena i den finske hovedstaden.


- Jeg synes Cecilia bokset en kjempefin kamp lørdag. Hun møtte en sterk og bra motstander som sto på til siste slutt. Men kampen viste også at Cecilia har mye å lære. Først og fremst må hun bli mer presis i slagene sine. Det er også andre ting som kan forbedres, men hun gjør store framskritt hver uke, så hun er i rute, sier trener Ulli Wegner til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen


- Nå skal vi unne oss en liten ferie, og så får vi se hva framtiden vil bringe. Den neste kampen blir ikke enklere enn dette, for vi er ikke i en situasjon der vi kan plukke motstandere. Det er heller dem som plukker oss, mente Wegner.


- Som mester må vi ta de motstanderne som blir satt opp av de internasjonale forbundene, og det er bare de som har gjort seg fortjent til det gjennom gode resultater som slipper gjennom nåløyet, sier Wegner.