Meny

Dyre skatteforslag falt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres nestleder Jan Tore Sanner så seg nødt til å advare landsmøtet mot overbudspolitikk etter debatten om finanskrise og arbeidsliv lørdag. Da lå det løfter for nye 20 milliarder kroner i potten. Landsmøtet fulgte rådet.

– Løfter skal innfris, ikke bare gis. Høyre må ikke bli et løftebruddsparti. Vi skal bestrebe oss på å holde våre løfter, det skal være et kjennetegn ved Høyre, sa Sanner.

Voteringen viste at landsmøtet lyttet til advarselen fra sin nestleder. Forslaget om fjerning av dokumentavgiften falt med klar margin, det samme gjorde forsøket på å fjerne trinn 1 i toppskatten.

Høyre sitter dermed igjen med sin opprinnelige formulering om at «innslagspunktet bør heves slik at folk med vanlige inntekter ikke må betale toppskatt».

De to skatteforslagene ville ha redusert inntektene til statskassen med mange milliarder.

– Disse løftene summerer seg til rundt 20 milliarder kroner. Høyre må heller konsentrere seg om de tre hovedpunktene i programmet. Vi skal ha et samferdselsløft, styrke kunnskap og forskning og kutte i skatter og avgifter, sa nestlederen før lunsj.

Under avstemningen noen timer senere ble han hørt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus