Meny

Ber Drillo se mot Skien

LANDSLAGET?: Odds trener Dag-Eilev Fagermo mener disse tre bør vurderes som for landslaget. Fra ventre Morten Fevang, Simen Brenne og Steffen Hagen (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd har overrasket stort i Eliteserien så langt denne sesongen. Nå mener Odd-trener Dag-Eilev Fagermo at Drillo må vurdere flere av hans disipler.

SKAGERAK ARENA (ABC Nyheter): Odd Grenland har gjort sakene sine svært så bra så langt denne sesongen, spesielt hjemme i Skien, og har sammen med Start og Sandefjord vært Eliteseriens kanskje største overraskelse.

Lørdag ble Brann slått komfortabelt med 3-1 på eget kunstgress.

Trener Dag-Eilev Fagermo tar nå til orde for at flere av hans elever bør vurderes for oppdrag med flagget på brystet.

- Jeg følger ikke med på hvordan andre spillere gjøre det i Tippeligaen, men det jeg kan si er at landslagsapparatet bør se mot Skien og flere av de spillerne vi har her. Slik som noen av Odds spillere opptrer om dagen bør Drillo i hvert fall vurdere det, sier Fagermo til ABC Nyheter.

Til Norges neste kamper i VM-kvaliken, bortekampene mot Makedonia den 6. juni og Nederland den 10. juni, mener Fagermo at i hvert fall tre Odd-gutter bør være på blokka til Drillo og co.

Les også: Arason helt i straffedrama

Formsterke

Før denne sesongen hentet Odd Simen Brenne fra Lillestrøm. Brenne ble aldri noen hit på Åråsen og ble nærmest mot sin vilje solgt til Skien og Odd Grenland.

Fagermo mener midtbanejuvelen er én av tre på Odd Grenland som bør være i diskusjonen når Drillo og assistent Ola By Rise neste gang setter sammen en norsk tropp.

- Det finnes mange "average"-spillere i Tipppeligaen, men Simen Brenne er på mange måter det jeg vil kalle selve pynten på kaka. Han gjør så mange riktige valg og er en vanvittig god midtbanespiller, mener Fagermo.

I tillegg trekker Akkerhaugens store sønn frem to i Odds bakre ledd.

- Jeg vil påstå det ikke er én eneste midtstopper i Tippeligaen som er bedre enn Morten Fevang om dagen. Så langt denne sesongen har han vært outstanding og gjort sine saker så bra at han må tas med i betraktningen for et landslag.

- I tillegg bør Steffen Hagen være langt fremme når et uttak skal tas. Sammen med Fevang og Brenne er han i god form og har mye å gi, sier Fagermo til ABC Nyheter.

Han understreker at han ikke har vært i kontakt med landslagsledelsen.

- Jeg har ikke snakket med noen, men prestasjonen til de nevnte spillerne taler for seg selv. Jeg sier ikke at de skal med, men de må vurderes. Men det regner jeg med Drillo har kontroll over.

Fortsatt ambisjoner

Morten Fevang er inne i sin andre periode som Odd-spiller. Da han forlot Skien til fordel for danske Odense etter sesongen 2005, var han en ruvende skikkelse på midtbanen til skienslaget. Han ble hentet tilbake da Odd rykket ned i 2007 og før årets sesong ble han mer eller mindre omskolert til en fast rolle i midtforsvaret, en rolle han lærte seg å spille i dansk fotball.

- Jeg var ikke helt ukjent med rollen før jeg kom tilbake, jeg spilte neste halvparten av kampene i Odense som stopper, men det var litt uvant i starten. Jeg føler imidlertid at det går veldig bra og stortrives i backfireren, sier Fevang til ABC Nyheter.

34 år gamle Fevang vil ikke bli skuffet om han ikke blir tatt ut til kampene mot Makedonia og Nederland, men innrømmer at han fortsatt har ambisjoner om spill med "landets utvalgte elleve".

- Det blir feil å si at man ikke tenker på det, men jeg blir ikke lei meg eller forbannet eller noe. Så lenge man holder på med på øverste nivå så er det klart at man har ambisjoner om å spille på landslaget, selvfølgelig.

Vil løfte laget ytterligere

Fevang, som står bokført med én landskamp, mener det vil være en stor inspirasjon å bli tatt på landslaget.

- Det gir ekstra motivasjon til å stå på videre.

Fagermo mener et landslagssutak kan være med å løfte det nyopprykkede laget enda et hakk videre.

- Vi vil alltid ønske å ha landslagsspillere i Odd. Det er både en anerkjennelse for det arbeidet vi gjør, i tillegg vil det motivere oss alle sammen, sier Fagermo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus