Meny

SV vil ta imot Guantánamo-fanger

SV mener bør stille opp og hjelpe USA å tømme Guantanamo-fengselet. Partiet åpner for å ta imot fangene, mens Høyre og Frp sier nei. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de tradisjonelt USA-vennlige politikerne i Høyre og Frp sier nei til å ta imot løslatte fanger fra Guantánamo, står SV fram som USAs beste venn i Norge.

– Norge bør stille opp og hjelpe USAs president Barack Obama å tømme Guantánamo-fengselet, sier SVs forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen.

Men kilder i regjeringen er ifølge VG krystallklare på at man ikke vil risikere noen ny Krekar-sak ved å ta imot personer som kan være en fare for rikets sikkerhet.

Jacobsen viser til at Norge tidligere har tatt imot dømte krigsforbrytere til soning fra domstolen i Haag.

– Når USA nå viser vilje til å rydde opp etter seg og stenge det utskjelte fengselet, bør Norge stille seg positiv til å bidra ved å ta imot fanger. Det blir kanskje bare én person, og det blir en eller noen det ikke er grunnlag for å reise tiltale mot, sier Jacobsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus