Meny

Slakter hygienen ved norske slakterier

DÅRLIG HYGIENE: Mattilsynet avdekker at slakteriene fortsatt sliter med hygienen, tre år etter det forrige utbruddet av E. coli-bakterier her i landet. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hygienen ved norske slakterier er ikke blitt bedre siden forrige utbrudd av E. coli, sier professor i mattrygghet.

En rapport fra Mattilsynet avdekker at slakteriene fortsatt sliter med hygienen, tre år etter det forrige utbruddet av E. coli-bakterier her i landet.

– Slaktelinjene for storfe og gris er rimelig gode i Norge. Det er verre med slaktelinjene for sau og lam. De er ikke blitt noe bedre siden E. coli-epidemien i 2006, sier professor i mattrygghet ved Norges Veterinærhøgskole Truls Nesbakken til NRK.

Han sier at slaktelinjene for småfe ikke har god nok teknologisk beskaffenhet.

Nesbakken mener metodene som brukes under slakting, er årsaken til den dårlige hygienen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus