Meny

Spilte døde på Karl Johan

En gruppe norsk-tamiler demonstrerte mandag kveld på Karl Johans gate i Oslo for å minne om krigen på Sri Lanka. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjokkerte tilskuere med røde, «blodstenkte» T-skjorter.

Oslo (NTB): En gruppe norsk-tamiler iført det som skulle ligne blodstenkte T-skjorter, la seg ned på Karl Johans gate i Oslo mandag kveld.

Demonstrantene ville på denne måten visualisere ofrene for krigshandlingene på Sri Lanka. Ifølge demonstrantene mister mellom 100 og 200 tamiler livet hver dag i konflikten.

Demonstrantene sperret av Karl Johans gate mens demonstrasjonen pågikk. Operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at markeringen gikk fredelig for seg.

Tamilene har demonstrert en rekke ganger i Oslo i løpet av de siste ukene. Flere tusen demonstranter deltok i markeringer i påsken. Tamilene har holdt appeller utenfor Stortinget, ved statsministerboligen og i regjeringskvartalet og har gått i tog gjennom sentrumsgatene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus