Norge ute av hockey-VM

SENKET AV SLOVAKIA: Det sto 2-2 ved ordinær tid, men Slovakia trakk det lengste strået. Dermed er Norge ute av mesterskapet. FOTO: AP Photo/KEYSTONE/Walter Bieri

<pNorge tapte 2-3 for Slovakia i ishockey-VM.</p

Fakta
SlovakiaNorge 3-2 e.f. (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)
2901 tilskuere
Mål:
1. periode: 1-0 (07.22) Stefan Ruzicka (Michal Handzus, Jaroslav Obsut), 2-0 (09.09) Peter Smrek (Ladislav Nagy, Ivan Baranka). Skudd: 11-9.
2. periode: 2-1 (27.21) Anders Bastiansen (Morten Ask, Lars Erik Lund). Skudd: 13-5.
3. periode: 2-2 (45.27) Lund (Tommy Jakobsen). Skudd: 12-13.
Hoveddommere: Rick Looker, USA og Rafail Kadyrov, Russland.
Forlengning: 3-2 (02.07) Nagy (Andrej Sekera). Skudd: 2-0. Totalt: 38-27.
Utvisninger: Slovakia 9 x 2 min., Norge 11 x 2 min.
Norge:
Målvakter: Pål Grotnes (Ruben Smith).
1.-rekke: Mats Trygg, Anders Myrvold – Patrick Thoresen, Tore Vikingstad, Per-Åge Skrøder.
2.-rekke: Jonas Holøs, Tommy Jakobsen – Lars Erik Spets, Mads Hansen, Peter Lorentzen.
3.-rekke: Lars Erik Lund, Alexander Bonsaksen – Anders Bastiansen, Morten Ask, Mats Zuccarello Aasen.
4.-rekke: Juha Kaunismäki – Martin Laumann Ylven, Martin Røymark, Kristian Forsberg.
Elite-VM ishockey menn, mellomspillet mandag:
Gruppe F (i Kloten):
Slovakia – Norge 3-2 e.f. (2-0, 0-1, 0-1, 1-0).
Senere kampstart: Canada – Finland 20.15.
Gruppe E (i Bern):
Sverige – Frankrike 6-3 (3-0, 2-3, 1-0).
Senere kampstart: USA – Sveits 20.15.
Gruppe G (nedrykksspillet):
Ungarn – Tyskland 1-2 (1-1, 0-1, 0-0), Danmark – Østerrike 5-2 (1-2, 1-0, 3-0). (©NTB)

Kloten (NTB): Norge tapte 2-3 for Slovakia i VM i ishockey mandag. Det sto 2-2 etter ordinær tid.

- Målet er å vinne kampen og ta med oss 20 ekstra rankingpoeng. Et delmål må være at vi ikke skal komme tre mål bakpå etter førsteperioden og unngå alle utvisningene, sa landslagssjef Roy Johansen før kampen mot Slovakia.

Det første målet var det norske laget ikke så veldig langt unna. Det andre målet lykkes laget bare delvis med ettersom slovakene gikk til første pause med 2-0-ledelse.

Begge scoringene kom med en nordmann i utvisningsingsboksen. Det norske laget åpnet friskt, men det syntes tidlig at den helt store motivasjonen ikke var til stede i det norske laget.

Anders Bastiansen øynet nytt norsk håp da han reduserte til 1-2 da Norge fikk sjansen til å spille i overtall. Slovakia presset imidlertid hardt på det meste av perioden inne i norsk sone. Bare ineffektivitet og en opplagt Pål Grotnes hindret flere mål.

Da Lars Erik Lund endelig traff med sitt fryktede skudd fra blålinjen var lagene like langt, og nordmennene satte inn sluttspurten. Laget presset på og slovakene pådro seg flere utvisningsminutter som kunne resultert i at nordmennene fort kunne ha avgjort kampen. Per-Åge Skrøder var ved to anledninger bare noen millimeter unna scoring. (©NTB)