Meny

Norge sjanseløs mot VM-favoritt Canada

Shawn Horcoff i duell med Jonas Holøs og Tommy Jakobsen under VM-kampen i mellomspillet i ishockey mellom Norge og Canada i Kloten Arena ved Zürich søndag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge var som ventet sjanseløs i forsøket på å slå VM-favoritten Canada. Det endte med et klart 1-5-tap.

Kloten (NTB): Roy Johansens mannskap kjemper i beste fall om en 10.-plass i mesterskapet, men da må Slovakia slås i den siste kampen.

Høyst sannsynlig ender Norge på 11.-plass og får trolig også samme plassering på verdensrankingen etter årets VM.

Dermed skal Norge møte lag nummer tre, seks og 14 på den samme rankingen i neste års VM i Tyskland.

- Jeg synes de ga oss god kamp de første ti minuttene, men vi vet at vi både er sterkere og raskere enn dem. Derfor tok vi mer og mer over, sa Canadas landslagssjef Lindy Ruff i høflige fraser.

Slapp billig

- Selvsagt ble de for sterke, og vi tapte for et bedre lag. Vi var heldige som slapp med 1-5, men vi pådro oss altfor mange utvisninger, sa landslagssjef Roy Johansen.

- Det var tungt utpå der. Det kan høres ut som hakk i plata, men vi pådrar jo oss altfor mange utvisninger. Det er klasseforskjell på lagene, men vi klarer jo ikke å sette press på dem når vi må ta utvisninger hele tiden, sa Patrick Thoresen med to-tre sesonger i NHL bak seg.

- Vi må ta lærdom av slike kamper som dette. Det er at vi må bli mer disiplinerte slik at vi slipper å spille så mye undertall. Dessuten at vi kanskje burde våge å spille litt mer puck enn vi gjør og ikke bare kaste den bort så fort vi får den, sa Lugano-spilleren.

Neste møte mellom Norge og Canada blir i åpningskampen i Vancouver-OL 16. februar.

Thoresen tror at bare fire-fem spillere fra dette VM-laget har sjanser til å komme med på Canadas OL-lag.

Dorgefart

Kampen startet behagelig for de norske iskrigerne. Canada la seg på et tempo som passet nordmennene godt. De fikk derimot en leksjon i motstanderens effektivitet i overtallsspill da Canada gjorde 1-0 i sitt første power play.

Matthew Lombardi gled enkelt mellom to norske backer og scoret sikkert alene med André Lysenstøen i det norske målet.

Canadas dorgefart gjorde at også de norske iskrigerne fikk lov til å være i målprotokollen.

Mats Zuccarello Aasen utlignet til 1-1 da Canada måtte spille i undertall.

Mot slutten av perioden sa det imidlertid bang, bang bak Lysenstøen med kort mellomrom, og Canada kunne gå til første pause med en komfortabel 3-1-ledelse.

Det var ikke gått mange sekunder i midtperioden før Lysenstøen måtte plukke den fjerde pucken ut av buret etter en avventende norsk utvisning. Da hadde han fått nok og overlot målvaktsjobben til Pål Grotnes.

I midtperioden gikk de norske spillerne på altfor mange utvisninger.

De klarte å ri av fire stykker før Canada økte til 5-1. Nok en gang i en avventende utvisningssituasjon.

Sisteperioden ble en ren transportetappe for begge lag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus