Meny

Fysisk aktivitet er vidundermedisin for barn

Barn bør være i intensiv aktivitet minst en time daglig, to til tre dager i uka. Foto: Colourbox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn som er fysisk aktive har minst 25 fordeler sammenlignet med barn som ikke er det.

Språk og matteferdigheter stimuleres, konsentrasjon og hukommelse styrkes, humør og selvfølelse blir bedre og risikoen for helseplager senere i livet reduseres, viser en gjennomgang av forskningsmateriale som Helsedirektoratet har foretatt.

– Vi har nå fått det dokumentert at fysisk aktivitet kan forebygge både psykiske og sosiale problemer, sier forsker Jorunn Sundgot-Borgen ved Norges idrettshøgskole til Dagbladet.

Hun er særlig overrasket over de psykososiale effektene og anbefaler barn å være i intensiv aktivitet minst en time daglig, to til tre dager i uka.

Seniorrådgiver Anita Andås Aadland i Helsedirektoratet er også overrasket over at de psykososiale effektene av fysisk aktivitet er såpass store.

– Et aktivt barn har større sosial kompetanse og mindre sjanser for å utvikle depresjon. Vi ser at det er større trivsel hos aktive enn hos inaktive barn, sier hun.

Les også: Vann mot barneovervekt

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell mener rapporten viser viktigheten av mer fysisk aktivitet i skolen.

– Vi ønsker ikke å ta tid fra andre fag, men å legge til timer med aktivitet. Det er ikke sånn at vi må velge mellom aktivitet eller matte. Vi vil ha begge deler, sier han til Dagbladet. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus