Meny

Schumacher risikerer utestengelse på livstid

Den 28 år gamle tyske syklisten Stefan Schumacher kan bli utestengt på livstid etter at han er dopingtatt for annen gang. Foto: AFP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske syklisten Stefan Schumacher risikerer streng straff etter at han er dopingtatt for annen gang. Det ender trolig med utestengelse på livstid.

Frankfurt (NTB-DPA): Presidenten i Det tyske sykkelforbundet, Rudolf Scharping, bekreftet det fredag. Han la ikke skjul på at han var både frustrert og oppgitt over at Schumacher var tatt for bruk av CERA under OL.

- Vi kommer til å se på hvilke sanksjonsmuligheter vi har, og vi kommer til å vurdere alle muligheter, både livstidsutestengelse og tiltale for å ha brakt sporten i vanry. Vi kommer også til å ta ut siktelse mot folkene som står bak dette, sier Scharping.

Men før det kommer på tale med straffereaksjoner i det hele tatt må B-prøven analyseres.

Det gjenstår å se om Schumacher selv kommer til å be om en slik analyse.

For omtrent to måneder siden ble den tyske syklisten utestengt i to år for doping. Han ble avslørt for bruk av CERA under Tour de France i 2008.

Nå sier advokaten hans at han vil se på muligheten for om CERA kan ha vært i kroppen hans under OL, selv om han ikke har brukt stoffet siden Touren.

Det er bare det at Schumacher nekter for å ha brukt dopingmidler under fjorårets Tour de France.

Foreløpig har ikke 28 år gamle Schumacher gitt noen kommentarer til funnene av prøvene som er testet på nytt etter OL, men straffen på to års utestengelse fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), har han anket til Idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus