Meny

140.000 kroner til fødende

GJENNOMSLAG: Programkomiteens leder Knut Arild Hareide fikk vedtatt en firedobling av engangsstønaden. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF har vedtatt å jobbe for å øke engangsstønaden til 140.000 kroner, fra 35.000 kroner i dag.

I dag er engangsstønaden for nybakte foreldre på bare 35.000 kroner, eller halvparten av av Grunnbeløpet i Folketrygden. Det vil Kristelig Folkeparti ha en endring på, og fredag vedtok de å ville øke satsen til 140.000 kroner.

Misnøye med dagens ordning

Reglene for engangsstønaden innebærer at de som er medlem i folketrygden, og ikke har tjent opp retten til foreldrepenger, får ett beløp for å dekke opp for det foreldrepengene er på.

Spesielt studenter som får barn har ytret misnøye med dagens ordning, og hvis forslaget fra KrF blir politikk vil det ha stort utslag for denne gruppen. Det samme gjelder fødende som har vært arbeidsledig over lang tid.

Slik engangsstønaden fungerer i dag gis den også til alle adoptivforeldre av barn under 15 år, og det samme gjelder menn som adopterer alene.

Øker også kontantstøtten

I tillegg til engangsstønaden kan far, hvis han er i arbeid, få pappaperm i inntil 39 uker med 80 prosent av lønnen, eller 29 uker med full lønn.

Kristelig Folkeparti vedtok også å øke kontantstøtten til 5000 kroner i måneden for ettåringer, og inntil 4000 kroner for toåringer, mot dagens nivå.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus