140.000 kroner til fødende

GJENNOMSLAG: Programkomiteens leder Knut Arild Hareide fikk vedtatt en firedobling av engangsstønaden. Foto: Scanpix.
GJENNOMSLAG: Programkomiteens leder Knut Arild Hareide fikk vedtatt en firedobling av engangsstønaden. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKrF har vedtatt å jobbe for å øke engangsstønaden til 140.000 kroner, fra 35.000 kroner i dag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag er engangsstønaden for nybakte foreldre på bare 35.000 kroner, eller halvparten av av Grunnbeløpet i Folketrygden. Det vil Kristelig Folkeparti ha en endring på, og fredag vedtok de å ville øke satsen til 140.000 kroner.

Misnøye med dagens ordning

Reglene for engangsstønaden innebærer at de som er medlem i folketrygden, og ikke har tjent opp retten til foreldrepenger, får ett beløp for å dekke opp for det foreldrepengene er på.

Spesielt studenter som får barn har ytret misnøye med dagens ordning, og hvis forslaget fra KrF blir politikk vil det ha stort utslag for denne gruppen. Det samme gjelder fødende som har vært arbeidsledig over lang tid.

Slik engangsstønaden fungerer i dag gis den også til alle adoptivforeldre av barn under 15 år, og det samme gjelder menn som adopterer alene.

Øker også kontantstøtten

I tillegg til engangsstønaden kan far, hvis han er i arbeid, få pappaperm i inntil 39 uker med 80 prosent av lønnen, eller 29 uker med full lønn.

Kristelig Folkeparti vedtok også å øke kontantstøtten til 5000 kroner i måneden for ettåringer, og inntil 4000 kroner for toåringer, mot dagens nivå.