Fire serbere dømt for Kosovo-massakre

<pEn serbisk domstol fant torsdag fire serbiske politimenn skyldig i drap på 48 kosovo-albanere under krigen i Kosovo i mars 1999.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ble dømt til fengsel i 13 til 20 år for massakren, som var en av de verste serberne begikk. Ofrene ble funnet i en massegrav i nærheten av Beograd sammen med hundrevis av andre døde som ble fraktet til Serbia for å skjule massakrene.

Blant de drepte i landsbyen Suva Reka var en kvinne på 100 år, et ni måneder gammelt spedbarn og 14 andre barn.

Alle unntatt to var medlemmer av den samme familien, og blant vitnene var en kvinne som så to av barna sine bli drept, men som selv greide å unnslippe ved å spille død.

Massakren fant sted to dager etter at NATO innledet sin bombekampanje mot Jugoslavia for å stoppe den etniske rensingen av kosovoalbanerne.

Opprinnelig var det sju politifolk som ble stilt for retten for massakren. Men tre av dem, blant dem den lokale politisjefen i Suva Reka, ble løslatt.

At rettssaken er blitt avholdt i Serbia, er tegn på at krigene omsider blir tatt på alvor. EU har stilt som krav for medlemskapsforhandlinger at Serbia stiller krigsforbrytere for retten og utleverer den bosnisk-serbiske militærsjefen Ratko Mladic til krigsforbryterdomstolen i Haag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus