Jubler for tjenestedirektivet

Jubler for tjenestedirektivet
Jubler for tjenestedirektivet

<p- Nei til EU har brukt mye tid, krefter og penger på å stoppe tjenestedirektivet. I dag har de tapt!</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier generalsekretær Grete Berget i Europabevegelsen om Stortingets flertallsvedtak i dag.

Bare Senterpartiet og SV gikk imot å ta det omstridte tjenestedirektivet inn i norsk lov. Dermed ble direktivet vedtatt etter en lang politisk dragkamp, der blant annet flertallet av LOs medlemsforbund står fast på at Norge burde lagt ned veto.

- Nei til EU vant ikke fram, og dette er Nei til EUs største politiske tap, sier Berget, i en pressemelding.

Hun er tidligere Ap-statsråd og fornøyd med at Ap ved hjelp av H, Frp og KrF fikk gjennom vedtaket - i strid med regjeringspartnerne SV og Sp.

- De folkevalgte fortjener stor honnør for dette. Det samme flertallet har klart slått fast at dette direktivet ikke fører til sosial dumping, sier Berget.

KrF leverte i tillegg et forslag om at saken må tilbake til Stortinget hvis regjeringen senere finner ut av at direktivet fører til sosial dumping.

- Når tjenestedirektivet nå innføres, er det det beste for Norge og EØS-avtalen, sier Grete Berget.

Hun viser til at det i stortingsdebatten ble gitt mange eksempler på hvorfor det er viktig for norsk næringsliv å få de samme rammebetingelsene som de andre landene i EUs indre marked.

En rapport regjeringen har bestilt, viser imidlertid at nettoimporten av tjenester fra EU til Norge vil øke.

- Debatten om tjenestedirektivet ble også en klar bekreftelse av hvor sterkt EØS-avtalen står blant våre folkevalgte. Det setter Europabevegelsen stor pris på. Også her har nei-siden forregnet seg på sitt publikum, da de brukte tjenestedirektivet for å bli kvitt EØS-avtalen, sier Berget i Europabevegelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus