Kvisvik senket Viking

Raymond Kvisvik (t.v) og Ardian Gashi scoret mot Viking mandag kveld. (Foto: Scanpix)
Raymond Kvisvik (t.v) og Ardian Gashi scoret mot Viking mandag kveld. (Foto: Scanpix)

<pRaymond Kvisvik kom rett fra benken og avgjorde. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIKING STADION (ABC Nyheter): Viking-Fredrikstad 1-2:

Viking hadde mye å rette opp foran glisne tribuner på Viking stadion mandag kveld, etter 1-0 tapet for Start sist de spilte i Stavanger. Etter to kamper på rad uten scoring ønsket de blå å slå tilbake, men slik gikk det ikke.

Viking fikk imidlertid den første scoringen, på straffe. Martin Fillo ble stoppet av Levon Pachjyan på ulovlig vis, og Ragnvald Soma ekspederte ballen i nettet fra straffemerket. Kort tid etterpå var Fredrikstad imidlertid tilbake i kampen da et skudd fra Ardian Gashi gikk via Børre Steenslid og i mål.

FFKs Ardian Gashi fikk gult kort av under kampen mellom Viking og Fredrikstad på Viking Stadion. (Foto: Scanpix)FFKs Ardian Gashi fikk gult kort av under kampen mellom Viking og Fredrikstad på Viking Stadion. (Foto: Scanpix)

Med 86 minutter på klokken kom Raymond Kvisvik inn på banen, og tre minutter senere avgjorde han med et godt skudd. Viking fikk ikke klarert etter en corner og ballen havnet hos kantspilleren som klinket den i buret.

– Prestasjonsmessig er ikke dette en voldsomt bra match av oss, men det bryr jeg meg ikke så veldig mye om akkurat nå, sier en smilende Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune til ABC Nyheter.

– Vi har marginene på vår side og vi er veldig fornøyde med tre poeng, fortsetter han.

– Vi spilte bra

Det ble et meget frustrerende utfall for Viking mot et Fredrikstad-lag som scoret på det de hadde av sjanser.

– Det var ikke lett for mitt unge lag i dag etter det presset vi har vært under den siste uken, men vi spilte bra og det å stå her nå uten poeng er traumatisk for oss, sier Uwe Rösler til ABC Nyheter.

Hjemmelaget kom ut i en 4-4-1-1-formasjon, hvor Birkir Bjarnason tok plass på høyrekanten og Martin Fillo la seg som en hengende spiss, bak Peter Ijeh. Fredrikstad var på sin side rammet av store skadeproblemer og var uten spillere som Patrik Gerrbrand, Agim Shabani, Pål Andre Czwartek og Agbar Barsom.

Ijeh mot formen

Den første omgangen var ikke av det mest underholdende slaget, men det var Viking som hadde det som var av farligheter. Det meste kom etter godt spill av en Peter Ijeh på vei mot formen. Han hadde flere gode avslutninger, de fleste på skudd fra rundt 16 meter, og viste at både mottak og vendinger begynner å sitte.

Den største sjansen i omgangen kom da Ijeh ble spilt pent gjennom av Birkir Bjarnason. Spissen var raskere enn en Raio Piiroja som kom på etterskudd og han fikk slengt i vei et skudd som Lasse Staw måtte strekke seg godt for å nå. Et godt skudd og en god redning.

For Fredrikstad bar omgangen preg av dårlig pasningskvalitet, og det virket aldri farlig da laget fra plankebyen kom framover på banen.

– Du må ha pasningskvalitet for å spille fotall og i første omgang har vi problemer med å treffe andre i hvit drakt utpå der, sier trener Tom Freddy Aune.

I samme spor

Den andre halvdelen av kampen begynte i samme spor, og det var Ijeh som var beholdningen fra start. Etter 47 minutter kom Alexander Ødegaard framover på sin venstrekant og la flott inn i feltet. Der kom Ijeh svevende, men en utrusende Lasse Staw nådde fram i siste liten og fikk avverget. Etter dette var spissen totalt ute av kampen til han ble byttet ut.

De påfølgende ti minuttene skapte Fredrikstad mer enn det de hadde gjort hele kampen, uten at det sa så mye. Everton hadde den største sjansen da han tok ned ballen i feltet, men feide avslutningen høyt over.

Måltørken tok slutt

Men med nesten en time spilt skulle måltørken til Viking ta slutt. Martin Fillo falt noe lett i duell med Levon Pachjyan og Tommy Skjerven pekte på staffemerket. Ragnvald Soma trådte fram og satte ballen til venstre for keeper Lasse Staw. Et lettelsens jubelbrus runget over Viking stadion.

Fredrikstad tok umiddelbart grep og satte inn Andreas Tegström for Everton på topp. De skrudde også opp tempoet noe og fikk utlikningen sin kort tid etter.

Ardian Gashi ladet kanonen fra 20 meter og ballen skiftet retning i Børre Steenslid. Dermed var Kristian Nicht fullstendig utspilt og det sto 1-1.

Publikum begynte å rope på bytter fra Uwe Rösler som responderte med å ta ut Bjarnason til fordel for Tommy Høiland. Det var et godt bytte for Viking, og Høiland gjorde mye riktig den tiden han var på banen.

Viking klarte å løfte spillet igjen etter utlikningen, men de helt store sjansene satt langt inne. Fredrikstad forsvarte seg godt, og fikk altså satt inn seiersmålet med få minutter igjen.

Dermed klartet Fredrikstad til 4. plass, mens Viking ligger på 11. i Eliteserien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus