Fikk over 14 millioner i sluttpakke

I januar i år sluttet administrerende direktør Morten Bjørnsen i BNbank. Til tross for at banken hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk Bjørnsen med seg over 14,3 millioner kroner da han sluttet. (Foto: Scanpix)
I januar i år sluttet administrerende direktør Morten Bjørnsen i BNbank. Til tross for at banken hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk Bjørnsen med seg over 14,3 millioner kroner da han sluttet. (Foto: Scanpix)

<pEn tidligere bankdirektør i BNbank fikk med seg 14,3 millioner kroner i sluttpakke da han måtte gå i januar. Bare få måneder før hadde banken fått krisehjelp fra Bankenes Sikringsfond.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): BNbank (tidligere Glitnir Bank) måtte i fjor høst få et kriselån på fem milliarder kroner fra Bankenes Sikringsfond for å overleve. Bare uker etter kriselånet overtok Sparebank 1-alliansen banken etter at eieren, islandske Glitnir, gikk overende.

I januar i år sluttet administrerende direktør Morten Bjørnsen i BNbank. Til tross for at banken hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk Bjørnsen med seg over 14,3 millioner kroner da han sluttet, skriver Dagens Næringsliv.

Beløpet inkluderer 5,6 millioner kroner i etterlønn, 2,9 millioner i prestasjonslønn, samt bonuser.

– Disse utbetalingene er helt urimelige. Det er ikke slik vi ønsker å drive, sier nestleder Kjell Fordal i styret i BNbank. Han understreker at Sparebank 1-alliansen aldri ville ha inngått en slik avtale, men at de overtok den da de kjøpte den kriserammede banken.

– Min vurdering er at eierne var godt fornøyd med jobben jeg hadde gjort, så må det være opp til andre å vurdere hva som er rimelig, sier Bjørnsen selv i en kommentar.

Til sammen fikk fem direktører i BNbank utbetalt 12 millioner kroner i prestasjonslønn i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus