La bilfabrikkene gå konk, sier amerikanerne

Barack Obama får klar melding fra amerikanerne. Her da han strammet tøylene til GM. Foto: AFP/ Scanpix.
Barack Obama får klar melding fra amerikanerne. Her da han strammet tøylene til GM. Foto: AFP/ Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pOver tre firedeler av amerikanerne mener at USAs myndighetene burde la General Motors og Chrysler gå konkurs i stedet for å bruke milliarder på å holde dem i live.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

76 prosent av de spurte synes at regjeringen i Washington burde la bilfabrikkene gå konkurs, ifølge meningsmålingen til CNN.

Regjeringen har pumpet inn milliarder av dollar i håp om å redde de to store kriserammede bilprodusentene, men president Barack Obama advarer dem om at står overfor konkurs om de ikke legger fram troverdige planer for hvordan de skal overleve.

Siden bilkrisen kom på forsidene i fjor, har andelen som frykter at en konkurs vil føre til en større krise i USA, sunket jevnt og trutt.

I desember trodde 66 prosent at bedriftene var for store til at regjeringen kunne la dem gå under, men i dag er andelen sunket til 47 prosent.

Mister troen på kapitalismen

Ifølge en ny meningsmåling gjort for Rasmussen Reports er det nå bare 53 prosent av amerikanerne som mener at kapitalismen er det beste systemet.

Samtidig sier 20 prosent at de foretrekker sosialisme – et overraskende høyt tall som indikerer økende misnøye når USA sliter med den verste resesjonen på mange tiår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer skeptiske til eliten

Republikanere klager over at president Barack Obamas store krisepakker er et tegn på at sosialisme er i ferd med å snike seg inn. Men målingen viser at mistenksomheten blant amerikanerne er minst like stor overfor eliten i næringslivet og blant politikerne.

Rasmussen Reports viser til en annen meningsmåling for en måned siden som viser at 70 prosent av de spurte mener at staten og næringslivet ofte rotter seg sammen for å undergrave interessene til vanlige forbrukere og investorer. (©NTB)