Vil ikke hente barn med tvang

Barne og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Morten Holm / SCANPIX.
Barne og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Morten Holm / SCANPIX.

<pTvangshenting av barn der en forelder nekter å følge samværsreglene etter samlivsbrudd, er ikke veien å gå, mener barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går i utkastet til nytt partiprogram som skal behandles på landsmøtet like over påske, inn for å endre barneloven med formuleringen å «innføre tiltak mot samværssabotasje og manglende betaling av bidrag».

Huitfeldt skal legge fram forslag til ny lov før sommeren. Allerede nå slår hun fast at tvangshenting som et mulig tiltak mot samværssabotasje ikke er aktuelt.

– Selv om det kan være gode grunner til det, er det et virkemiddel som kan gå ut over barnet. Hvis en mor holder barnet unna far, kan man mene at dette ikke er til barnets beste. Men å gå inn og tvangshente barnet med politiet til stede vil gå ut over barnet, selv om opprettholdelse av en samværsavtale er målet, sier hun til Aftenposten.

Statsråden opplyser at hun har drøftet dette temaet med mange og at flere instanser har advart mot tvangshenting.

Derimot ser departementet på muligheten for ny mekling, størrelsen på tvangsboten vurderes, og man ser på muligheter for å få saker raskere tilbake i rettsapparatet når samværsavtaler brytes. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus