Klar for Stabæk til 2012

- «Mix» velger Norge

Stabæks Mikkel Diskerud (tv), her i kamp med FFKs På André Czwartek, velger trolig Norge fremfor USA skal vi tro trener Jan Jönsson. (Foto: Scanpix)
Stabæks Mikkel Diskerud (tv), her i kamp med FFKs På André Czwartek, velger trolig Norge fremfor USA skal vi tro trener Jan Jönsson. (Foto: Scanpix)

<pSøndagens redningsmann i Bergen, Mikkel Diskerud, har akkurat skrevet under en kontrakt som binder ham til Stabæk frem til 2012. Trener Jan Jönsson tror nå at «Mix» velger Norge fremfor USA.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TELENOR ARENA (ABC Nyheter): Stabæks store helt fra søndagens kamp mot Brann i Bergen, 18 år gamle Mikkel Diskerud, har allerede spilt landskamper for USA og Norge, men sier han er usikker på hvilken nasjon han til slutt lander på med tanke på a-landslagsspill.

Stabæk-trener Jan Jönsson avslører nå overfor ABC Nyheter at formelle omstendigheter rundt Diskeruds kontrakt med bæringene nå er på plass og at han derfor trolig velger Norge for fremtiden.

- Vi ønsket egentlig å signere en a-kontrakt med ham i fjor sommer, men han ville gjerne ha en «åpen dør» inn til USA, som blant annet inneholdt mulighetene for skolegang, og derfor ble det ikke noe av.

- Men nå har vi skrevet kontrakt med ham, noe vi er veldig glade for. Jeg tror det gjør valget litt lettere for ham og det norske folk må regne med at «Mix» nok velger Norge fremfor USA dersom han en gang må velge, sier Jan Jönsson til ABC Nyheter etter dagens trening i Telenor Arena på Fornebu.

Sportslig administrativ leder Tom Schelvan bekrefter at partene har blitt enige om en avtale.

- Vi skrev under en kontrakt med Mikkel som varer i tre år med virkning fra 1. mars 2009, sier Schelvan til ABC Nyheter.

Han ønsker imidlertid ikke å gå i detalj vedrørende kontraktens innhold.

Smart

Mikkel Diskerud, som debuterte i eliteseriesammenheng i helgens 1-1 kamp i Bergen, deltok ikke på dagens økt i den nye hallen fordi han ifølge Jönsson var på sesjon i militæret.

Jan Jönsson tror Mikkel Diskerud velger Norge fremfor USA. (Foto: Scanpix)Jan Jönsson tror Mikkel Diskerud velger Norge fremfor USA. (Foto: Scanpix)

Svensken har latt seg imponere av den unge midtbanespilleren og beskriver Diskerud som en klok fotballspiller.

- I forkant av målet i Bergen så viser han at han er en ro og oversikt mange kan misunne ham. På det vanskelig underlagte ser han at Espen Hoff har mye rom foran seg og legger en perfekt pasning inn i bakrommet - for så å komme på et tungt løp selv.

- Han er en ung spiller som gjør kloke valg og flyter på at han «spiller» mye med innsiden av hodet, sier Jönsson til ABC Nyheter.

Hørte ikke mer

Mikkel Diskerud går til daglig på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum og har norsk far og amerikansk mor. Han debuterte for det amerikanske U20-laget i en kamp mot Nord-Irland i Portugal i april i fjor, en kamp USA enkelt vant 3-0 og hvor Stabæk-spilleren var nest sist på alle USAs scoringer. Han fikk også sjansen i kampen mot Portugal noen dager senere.

Men så har det vært stille fra det amerikanske forbundet.

- Etter at jeg spilte for USA i Portugal hørte jeg ikke noe mer, uttalte Diskerud til nettstedet Yanks Abroad tidligere denne uken.

I mai samme år takket han ja til å spille for Norge U18 - mot nettopp USA. Siden har han fått tillitt for Norge da U19-sjef Øyvind Nilsen tok ut troppen som skulle møte Italia den 11. mars i år. Diskerud fikk én omgang i 0-1 tapet mot italieneren på Sicilia.

Det har så langt ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar fra Mikkel Diskerud i sakens anledning.

Personvernpolicy