Fortsatt en festning

Hans Erik Ramberg scoret ett av FFks to mål hjemme mot Strømsgodset.
Hans Erik Ramberg scoret ett av FFks to mål hjemme mot Strømsgodset.

<pFredrikstad trives på «Værste». Med seier 2-0 over Strømsgodset søndag, fortsatte plankelaget suksessen på sin nye hjemmearena.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrikstad (NTB): I fjor spilte laget til sølv blant annet med hjelp av ti hjemmeseirer i eliteserien. Og årets sesong startet i samme gate med seier i første forsøk.

Hans Erik Ramberg og Andreas Tegström scoret målene som ga Fredrikstad fortjent seier. Solid defensiv innsats la grunnlaget for tre poeng. Gjestene fra Drammen skapte heller lite i fortet til fjorårets sølvlag.

Hans Erik Ramberg ga rødbuksene ledelsen midtveis etter at Strømsgodset lot kapteinen stå umarkert på en dødball.

– Det var utrolig godt med tre poeng, og man forventer jo at vi skal slå Strømsgodset hjemme. Vi har vist stor framgang fra oppkjøringen, og med litt bedre matching skal vi bli vanskelig å slå også i år, mente Fredrikstad-gutten.

Ikke fornøyd

På overtid kunne hjemmelaget kontre inn 2-0. Innbytter Andreas Tegström lurte offsidefellen og plasserte ballen enkelt i mål. Svensken var godt fornøyd med å score, men Tegström er ikke helt fornøyd med egen situasjon i klubben.

– Jeg har hatt en del tilbud, og Strømsgodset er ett av lagene som har vært interessert, bekreftet svensken.

– Men slik skadesituasjonen er i Fredrikstad nå, er det tvilsomt om de vil slippe meg. Jeg har ikke fått all verdens spilletid, så jeg får vurdere situasjonen framover.

Fredrikstad mangler fortsatt flere av fjorårets nøkkelspillere. Spesielt Patrik Gerrbrand og Gardar Johannsson vil trolig også i år prege spillet. Før neste kamp (borte mot Sandefjord) er også den spennende nykommeren Celso Borges fra Costa Rica på plass i Fredrikstad.

Borte vekk

Etter en strevsom sesongoppkjøring og bare 1-1 i sesongstarten mot Bodø/Glimt, slo «Aristokraten» hardt tilbake. For Strømsgodset var de gode offensive taktene i premieren mot Start på ingen måte like synlige i annet forsøk.

– Fredrikstad vant fortjent. Vi brukte for lang tid da vi hadde muligheten, og spillerne virket ikke komfortable med ballen. Vi har mye å jobbe med inn mot neste kamp, slo Strømsgodset-trener Ronny Deila fast.

Kampfakta:

Fredrikstad – Strømsgodset 2–0 (1-0)

10.175 tilskuere

Mål: 1-0 Hans Erik Ramberg (26), Andreas Tegström (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Fredrik Nordkvelle, Marcus Pedersen, Strømsgodset.

Lagene:

Fredrikstad (4-2-3-1): Lasse Staw – Agim Shabani (Pål André Czwartek fra 63.), Vidar Martinsen, Raio Piiroja, Wallace Fernando Pereira – Ardian Gashi, Kasey Wehrman – Raymond Kvisvik (Levon Pachajyan fra 80.), Hans Erik Ramberg, Joachim Thomassen – Everton Santos da Costa (Andreas Tegström fra 70.).

Strømsgodset (4-5-1): Adam Larsen Kwarasey – Alexander Aas, Kim André Madsen (Stian Ohr fra 74.), Glenn Andersen, Joel Riddez – Øyvind Storflor, Steffen Nystrøm (Mohammed Keita fra 74.), Fredrik Nordkvelle (Alfred Sankho fra 46.), Fredrik Winsnes, Christer George – Marcus Pedersen. (©NTB)

Personvernpolicy