Chelsea misbrukte muligheten

TAPTE: John Terry tapte for Tottenham i ettermiddag. Foto: AFP/Scanpix.
TAPTE: John Terry tapte for Tottenham i ettermiddag. Foto: AFP/Scanpix.

<pChelsea hadde tidenes mulighet til å ta inn tre poeng på Manchester United, men sviktet mot naborival Tottenham. Dermed opplevde Guus Hiddink sitt første serietap som Chelsea-sjef. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham-Chelsea 1-0:

Tottenham og Chelsea er to av formlagene i Premier League for tiden og i ettermiddag barket de sammen til lokalderby i Nord-London.

Kampen ble utsatt etter at det ble funnet en mistenkelig bil utenfor White Hart Lane, men en halvtime forsinket kunne oppgjøret blåses i gang.

Jevnt og tett

Og det var en jevn affære som utspilte seg på Tottenhams hjemmearena den første tiden.

Kampens første mulighet kom til Michael Essien, men Heurelho Gomes fikk stoppet skuddet fra 25 meter.

Minuttet etter ville også Jermaine Jenas være med på skuddleken fra 19 meter, men det harde skuddet gikk like over målet til Petr Cech.

Kampens neste mulighet kom til Robbie Keane, som igjen har funnet formen i Spurs etter det korte oppholdet i Liverpool. Han tok ned et langt oppspill til venstre i straffefeltet og klinket til, men Cech var på plass og fikk slått ballen til corner.

Gode keepere

Med 25 minutter på klokken fikk Keane sin neste mulighet, og den var av et større kaliber enn den forrige. Vedran Corluka kom rundt på høyresiden og la inn til kapteinen som sto på 16 meter. Avslutningen gikk imidlertid rett på en ventende Chelsea-keeper og Spurs misbrukte en god mulighet.

Da en drøy halvtime var unnagjort kom også Anelka til sin første gode avslutning da han testet brasilianske Gomes med et skudd. Keeperen var med på notene og reddet godt.

Resten av omgangen skjedde det lite, og de første 45 var over uten den store festfotballen.

Kanon av Modric

Fire minutter etter pause kom scoringen for Spurs. Aaron Lennon signerte en ny kontrakt med London-klubben tidligere denne uken og feiret den med en ny målgivende pasning.

Han spilte ballen til Luka Modric fra sin høyre kant, og den lille kroaten smalt til fra 15 meter. Ballen føk i mål, utagbart for Cech.

Fram til det var spilt 63 minutter hadde Chelsea lite å by på for å svare, men til gjengjeld var sjansen de så fikk av det store slaget. Frank Lampard fikk ballen og headet mot mål. Vedran Corluka var på plass i grevens tid og fikk avverget før ballen krysset linjen.

Chelsea trykket på

På dette tidspunktet styrte bortelaget kampen. Med seier over Spurs hadde de knappet innpå Manchester United i tittelkampen etter deres tap for Fulham tidligere samme ettermiddag. Det var en gulrot av de sjeldne.

Drogba, Lampard og Terry hadde alle gode sjanser til å utlikne, men alle sviktet. Det var for øvrig sistnevnte Terry som hadde den største etter 79 minutter. Lampard slo inn og traff kapteinens hode, men avslutningen ble på fantastisk vis reddet av Heurelho Gomes i Tottenham-målet. Keeperen som har hatt en meget variabel sesong var på sitt beste da det gjaldt mot Chelsea.

Kampen ut var melodien at Chelsea styrte og presset, mens Tottenham forsvarte seg godt og kom på løp med lynkjappe Aaron Lennon dersom muligheten bød seg.

Godt inne på overtiden fikk bortelaget sin siste sjanse da Alex headet i tverrleggeren bak Gomes. Men det holdt ikke for Chelsea og Tottenham fortsetter sin gode form i Premier League.

Personvernpolicy