– Ti såret i skyting i barnehage

Det er ved denne barnehagen i Lyon at  en mann skal ha skutt og såret flere personer tirsdag. FOTO:Google Maps
Det er ved denne barnehagen i Lyon at  en mann skal ha skutt og såret flere personer tirsdag. FOTO:Google Maps

<pTi personer er lettere såret etter at en mann skjøt mot mødre som skulle hente barn i en barnehage, opplyser politiet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde i Lyon i Frankrike. Ingen av dem som ble truffet, måtte til sykehus. Alle barn ble umiddelbart brakt i sikkerhet innendørs, og ingen av de sårede er barn.

En mann hadde forskanset seg i et av byggene som tilstøtte barnehagen i rue Rebatel i tredje arrondissement i Lyon.

Mannen skjøt ifølge den franske avisa Le Progres mot kvinner som skulle hente barna i barnehagen. To av kvinnene skal ha blitt truffet i hodet, og en politimann ble truffet da han bevegde seg for langt ut i skytterens siktelinje, men ingen behøvde legehjelp etter hendelsen.

Det er forskjellige opplysninger om hva slags våpen som ble brukt. Noen hevder det var et luftvåpen, mens en talskvinne for skolemyndighetene sier at en mann skjøt med hagle, men ikke siktet mot barnehagen.

Skytingen utløste sterke reaksjoner fra folk som passerte på fortauet, og myndighetene i byen har avlyst et planlagt karneval fredag, ikke minst på bakgrunn av skytingen for vel en uke siden i Tyskland der en ung gutt drepte 15 før han tok sitt eget liv.

Politiet omringet bygningen der skuddene kom fra på andre side av gata for barnehagen og sperret av et større område rundt barnehagen. Ifølge nyhetsbyrået AFP har en mann forsøkt å rømme fra stedet.

(Ntb/ABC)

Personvernpolicy