Antony på taket

Antony Hegarty inntar operataket. (Foto: Scanpix)
Antony Hegarty inntar operataket. (Foto: Scanpix)

<pKritikeryndlingen Antony Hegarty har forelsket seg i ideen om å spille på operataket. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antony Hegarty trollbandt publikum i Oslo og Bergen denne uken med sin svært særegne musikk og framtoning. Allerede til sommeren er han tilbake i Norge. Da spiller Antony & The Johnsons sammen med Operaorkestret på taket av Den Norske Opera & Ballett som en del av Oslo Jazzfestival.

- Antony ble umiddelbart kjempetent på denne konsertarenaen. Han har også fått tilsendt bilder av Operaen og har blitt forelsket i ideen om å spille der. Han rakk dessverre ikke å se Operaen da han var i Oslo men turnelederen var å kikket, sier Lise Gulbrandsen, pressesjef for Oslo Jazzfestival til ABC Nyheter.

Med plass til 8500

Hele 8500 tilskuere kan få med seg den spesielle konserten som går av stabelen den 9. august. Da innvier Antony og bandet operataket sammen med ikke mindre enn 70 musikere.

- Det er ennå ikke hundre prosent sikkert hvor scenen vil ligge. Enten vil den ligge i vannkanten vis a vis glasshuset, eller vil vi plassere scenen på en lekter mot den skrå delen av operataket. Det blir også satt opp en tribune med 500 sitteplasser på den flaten delen av taket til venstre for glasshuset, sier Gulbrandsen.

Fra homseklubb til operatak

Antony & The Johnsons har med sitt androgyne image og sin Nina Simone-liknende stemme gått fra å være en lokal yndling på New Yorks homseklubber til å bli kritikerrost langt utenfor USAs grenser. I 2005 nådde Antony and the Johnsons for alvor ut til et bredere publikum med «I Am a Bird Now». Denne utgivelsen solgte over en halv million eksemplarer verden over og lå 19 uker på VG-lista. Konserten i Bjørvika vil imidlertid bli basert på bandets siste utgivelse, «The Crying Light», som kom ut i januar.

- Antony er en popmusiker som har en veldig sterk forankring i kammerutrykket. Utgangspunktet for denne konserten er at han ønsker å samarbeide med symfoniorkestre i flere byer. Vi tente på ideen om hvor fint dette vil bli i den settingen som operataket er, sier Gulbrandsen.

Personvernpolicy