Inn i rekordbøkene

<p><strong>REKORDMANNEN:</strong> Per-Åge Skrøder kan i morgen slette flere gjeve rekorder i svensk hockey. MoDo-angriperen opplever stor suksess i den harde ligaen.(Foto: Scanpix)</p>
REKORDMANNEN: Per-Åge Skrøder kan i morgen slette flere gjeve rekorder i svensk hockey. MoDo-angriperen opplever stor suksess i den harde ligaen.(Foto: Scanpix)

<pSarpingen Per-Åge Skrøder kan i morgen skrive seg inn den svenske Elitseriens historiebøker. To gjeve rekorder kan nordmannen overta dersom han lykkes mot Frölunda.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om Per-Åge Skrøder scorer for MoDo mot Frölunda i Scandinavium blir han den første til å gjøre mål i åtte kamper på rad i den svenske toppserien. Mot Luleå sist (seier 5-0) tangerte han tidligere Moraspiller Pavel Brendls syv kamper på rad fra 2006/07-sesongen.

Skrøder selv synes det er artig at han gjør seg bemerket.

- Det er klart det er moro å oppnå noe sånt. Det er alltid gøy når man lykkes med det man holder på med, sier Skrøder til ABC Nyheter.

Selv om han personlig opplever suksess i Örnskiöldsvik tar han på ingen måte av. Det er laget som kommer først i rekke.

- Det viktigste for oss nå blir å gjennomføre en god sesongavslutning. Vi har slitt for mye som lag til at man kan glede seg veldig over å ta denne rekorden. Det er laget som teller, fortsetter Skrøder.

Også beste utlending

Når to kamper gjenstår av Elitseriens grunnserie leder også den norske angriperen poengligaen med 59 poeng. Han er hele fem poeng foran nestemann på lista, Luleås Linus Omar.

Det spesielle med Skrøder er at han kun er ett fattig poeng unna å kapre også en annen gjev rekord i svensk ishockey.

- Dersom Skrøder gjør ett poeng (mål eller assist red. anm.) i løpet av de to neste kampene vil han være den utlendingen i svensk hockey som har gjort flest poeng i grunnserien gjennom tidene, sier den anerkjente svenske ishockeyjournalisten Hasse Andersson til ABC Nyheter.

Skrøder gir mye av æren for både mål og assist til rekkekameratene Niklas Sundström og lagets andre nordmann, Mats Zuccarello Aasen.

- Det sa bare klikk for oss fra første stund. Vi fungere veldig godt sammen og utfyller hverandre på en god måte.

Før kampene mot Frölunda og Södertälje (lørdag) står han bokført med 30 mål. I tillegg har han altså servert rekkekameratene ved 29 tilfeller.

Godt blikk

MoDo har bare tre lag bak seg på tabellen før de avgjørende kampene og det kan bli vanskelig for Örnskiöldsviklaget å komme til sluttspillet. Opp til Brynäs på åttende plass er det fem poeng.

Skrøder tror de vinner morgendagens kamp i Göteborg, men at det ikke vil holde til sluttspillet.

- Vi tapte tre kamper på rad før vi vant sist mot Luleå og jeg tror vi tar Frölunda i morgen. Men det blir nok vanskelig å nå sluttspillet. Vi må vinne begge våre kamper, mens lagene over oss må tape sine. Det er liten sjanse for at nettopp det skjer.

Klubbens sportssjef, Erik Holmberg, skryter voldsomt av den norsk 30-åringen og gir nordmannen mye av æren for at laget ikke har havnet helt i bunn av tabellen. Han beskriver Skrøder som en spiller utenom det vanlige.

- Han er en ærlig og hardtarbeidende spiller som først og fremst er veldig bevegelig og har et godt blikk for spillet. Det er derfor han har scoret så mye mål - han stiller seg i stort sett alltid i gode scoringsposisjoner. Han er også god på skøyter, sier Holmberg til ABC Nyheter.

Blir værende

Skrøder har i ti sesonger spilt hockey i Sverige. Han har i løpet av oppholdet i øst spilt for klubbene Frölunda, Linköping, HV 71, Södertälje og MoDo. I 2007 ble han sågar svenske mester med klubben han spiller for i dag. Han tror nå han blir værende i MoDo ut karrièren.

- Vi trives veldig godt her opp og jeg regner med at vi blir her en stund - kanskje ut resten av karrièren. men skal aldri si aldri, ting skjer fort i hockey.

Et NHL-eventyr ser Skrøder langt etter.

- Jeg begynner å dra på åra. Tror det toget der er gått, sier han til ABC Nyheter.

En annen kuriositet som er verdt å merke seg er at Skrøder er den første spilleren på 16 år som har scoret over 20 mål i grunnserien i tre sesonger på rad. Sist gang det skjedde var i 1993 og mannen som klarte det var den tidligere «Tre Kronor»-helten, og nåværende Färjestad-sjef, Håkan Loob.

Personvernpolicy